Čtvrté křídlo

recenze

Čtvrté křídlo (2024) / _.about.books._
Čtvrté křídlo

Kniha Čtvrté křídlo vypráví příběh o Violet, která na příkaz její matky generálky nastupuje mezi elitu Basgiathské vysoké školy, dračí jezdce. Violet je ale oproti ostatním slabá, křehká, nemá žádný trénink, a tak musí předvést ze sebe to nejlepší, co v ní je, aby přežila. Draci si totiž vybírají pouze ty nejlepší. Myslím, že tuto knihu nemusím nijak dlouho představovat, jelikož jaké ohlasy a slávu okolo sebe má, je až neskutečné.
Prvních přibližně sto stránek bylo takových pomalejších, seznamujeme se s tím světem, postavami. Po uplynutí ale nějak toho začátku jsem se začetla a najednou najednou jsem byla na konci.
Postavy působí velmi reálně, což čtenářům umožňuje snadno se s nimi ztotožnit a žít jejich příběhem. Hlavní postava, Violet, je bojovnice, nevzdává se a bojuje dále. Často mi sice lezla na nervy svým chováním, ale ve finále jsem ji chápala a oblíbila si ji. Každopádně Xadena si nešlo už od začátku nezamilovat.
Kniha má v sobě spoustu akce, dobrodružství a hlavně skvělou romantickou linku a draky. Konec jsem trochu tušila, ale i tak jsem byla překvapená a už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Nějaké nedostatky, nelogické věci se tu také objevují, čtenář je ale díky té čtivosti nemá šanci nějak více řešit, děj plyne dál a s ním i jeho myšlenky.
Rebecca Yarros vytvořila skvělý příběh, který zůstane v paměti čtenářů ještě dlouho poté, co knihu dočtou a uloží zpět do knihovny. Čtvrté křídlo doporučuji všem, kteří hledají pohlcující čtení plné dobrodružství.

~ děkuji za zaslání knížky ještě před vydáním @humbook @humbookblogeri #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář