Konzultant

recenze

Konzultant (2023) 4 z 5 / renulka16
Konzultant

Na Karlovarsku řádí sériový vrah. Vyžívá se v neskutečné brutalitě, nesmírně rád se poslouchá a je si tak jistý svou genialitou, že sám volá policisty, aby jim řekl, kde najdou další oběť.
Vyšetřovatelka Andrea Šimečková je vyslána tajemným hlasem v telefonu do zdánlivě prázdného domu. Čeká ji tam hrůzný nález. Nahý, mrtvý muž přibitý hřeby k podlaze, s klouby zohýbanými tak, že připomíná pavouka. Tělo je zohaveno způsobem, který šokuje i otrlé policisty.

Kniha Konzultant je třetím dílem série. Myslím, že většina mě už zná a zmiňovat, že jsem ještě předchozí díly nečetla, nemusím, žejo? Každopádně aspoň máte jistotu, že se to dá číst i bez předchozích znalostí!

Jak nejlépe popsat tuto knihu? Asi tak, že začátek je pomalejší, ale tentokrát mě celkem dost bavil, bohužel se tam však našly i takové krátké momenty, které mě tak trochu svedly od čtení a proto nedávám plný počet hvězdiček. Neptejte se mě však jaké, protože můj mozek byl v tu chvíli myšlenkami jinde.

Vyšetřovatelka Andrea a její "parťák konzultant" Saša jsou skvělá dvojka, která mě velice bavila a Saša v závěru knihy velmi překvapil.

Co se týká vražd, tak Tonda si skvěle pohrál a opravdu mě to bavilo číst. Brutální, perfektní, ideální. Tak si představuji pořádné řádění sériového vraha. A ten konec? Za mě značka ideál, protože jsem opět neodhalila vraha. Stylem psaní, vraždami a humorem mi kniha trochu připomínala úžasnou sérii od Andrease Gubnera .

Velmi ráda doporučuji!


Konzultant Konzultant Antonín Mazáč

„Muž, kterého hledáte, na vás čeká v Luční 154, slečno Šimečková. Pospěšte, nechal jsem vám otevřeno…“ Na Karlovarsku řádí sériový vrah. Vyžívá se v neskutečné brutalitě, nesmírně rád se poslouchá a je si tak jistý svou geniali... více


Komentáře (0)

Přidat komentář