Kodaňská Píseň písní

recenze

Kodaňská Píseň písní (2021) 5 z 5 / bajub
Kodaňská Píseň písní

Mí milí a drazí,

chtěla bych vám představit mou novou knižní lásku - Kodaňskou Píseň písní!

V příběhu sledujeme život jedné kodaňské rodiny, jejíž historie začíná na počátku 20. století v ruském cirkusu svéráznou Varinkou, které osud do cesty zavane budoucího manžela z Kodaně, což spustí koloběh událostí, od něhož jsem se nemohla odtrhnout.

Autorčin osobitý styl vyprávění mi naprosto sedl, zejména díky lehkosti, s jakou píše, a humoru, který místy může působit až ztřeštěně, přesto příběh obsahuje hloubku a moudrost.

Zamilovala jsem se snad do všech postav, každá byla totiž jiná, jedinečná, svým způsobem svérázná, potrhlá, ale zároveň milující a velmi lidská. Neskutečně jsem se těšila na každou volnou chvilku, kdy se budu moct se svými novými přáteli setkat, sledovat je v jejich cestě životem, radovat se s nimi, plakat, držet jim pěsti.

Kodaňská Píseň písní je vyprávění o rodině, lásce, o radostech i strastech života, vášni, hledání svého místa v životě, ale také o umění a hudbě. A to vše je zabaleno do osobitého humoru. Je to zkrátka nádherný příběh, který ve mně bude ještě dlouho doznívat.

Pokud máte rádi takovéto příběhy, okamžitě všeho nechte a utíkejte do knihoven či knihkupectví, tohle vás nesmí minout (obzvlášť pokud jste milovníky knihy Co je odtud vidět, protože Kodaňská Píseň písní mi ji svou atmosférou ohromně připomíná, byť je trochu drsnější).

A jedna univerzální rada Varinky na závěr: "Ser na to hovado!"

Komentáře (0)

Přidat komentář