Kočkomilská knížka

recenze

Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy (2021) 4 z 5 / eva3992
Úžasná dobrodružství zvědavé Zeldy

Zvědavá Zelda je ta nejvíc vykulená kočka, kterou znáte anebo spíše, kterou brzy dobře poznáte. Poradí lidem i ostatním kočkám, jak si správě užívat kočičího života a poradí i jak na nás, na páníčky. Provede nás všemi slastmi i strastmi jejího života a dozvíme se vše důležité a podstatné.

Tuhle knížku si prostě a jednoduše musí pořídit všichni milovníci koček. Kočičí vypravěčka Zelda Vám dá rady k nezaplacení a přiblíží tak svůj nesnadný život plný úkolů typu dobře se vyspat a najíst. Čekejte vtip, pobavení i poučení, čekejte něco, u čeho se nahlas zasmějete. Podmínka je zde jediná, milujete kočky a ideálně i nějakou vlastníte a ona vám dovolí u ní bydlet.

Při čtení mi přišlo až neskutečné, kolik různých témat dokázal autor zpracovat. Po přečtení každé kapitoly jsem si vždy říkala, o čem ještě chce psát, ale vždy našel další a další náměty a rozhodně překvapil. Všechny byly čtivé a vtipné.

Moc jsem si také užila překlad, neboť je psán moderně, hovorově, je uzpůsoben českému čtenáři a najdeme zde různé, nejen kočičí, novotvary, které se k té knížce skvěle hodí.

Co ale opravdu musím vyzdvihnout je grafická podoba knížky. Je velice poutavá a se spoustou obrázků, fotek, koláží i obrázkových návodů
Celou knihu můžete přečíst na jeden zátah a užít si tak nekonečnou zábavu, ale také ji můžete kdykoliv kdekoliv otevřít, začíst se, smát se a užít si jí.

Tato kniha rozhodně potěší a pobaví. Je ideální jako dárek pro každého kočkomila a ani to nemusí být velký čtenář. Je vhodná pro malé i velké, pro mladé i ty starší. Své čtenáře v kočičím světě si rozhodně najde.

Mrkněte i na Zeldin profil na instagramu a její vykulená očka Vás budou provázet každý den.

Musím říci, že jako velká kočkomilka jsem četla už docela hromadu knížek na podobné téma a tahle si mě získala rozhodně nejvíc a i po grafické stránce mě nejvíc zaujala.

Zeldu si prostě zamilujete.

4,5*/5*

Komentáře (0)

Přidat komentář