Kniha, po které Vám vyschne v hrdle

recenze

Sucho (2019) 5 z 5 / RinYan
Sucho

Kniha vypráví o světě, kde se voda stala nedostatkovým zbožím. Lidé o ni bojovali a dokázali zabít kohokoliv jen pro malou PET láhev vody. Civilizační normy a zvyky se začaly hroutit. Svět zažívá největší období sucha v dějinách lidstva, kdy vymře více než jedna třetina populace. A právě parta přátel se rozhodne v této knize jít hledat vodu.

Kniha je velmi napínavá a čtivá. Pojednává navíc o situaci, která může jednoho dne opravdu nastat, za což dávám plusy navíc. Velmi mě zaujala a dokázala bych si ji klidně přečíst ještě čtyřikrát.
Postavy jsou také fajn, řekla bych že i jména se mi docela zamlouvají (i přes to, že jsem některé nikdy neslyšela). Stejně tak i charaktery postav a celkově celý děj.
Co se týče nedostatků, sem dam byl příběh zamotaný, ale většinou jsem se po pár odstavcích zorientovala. Některé postavy mě rozčilovaly svým chováním, ale to bývá ve všech knihách. Stejně tak že několikrát se postavy zachovaly nelogicky. Ale chápu, že aby ten příběh byl nějaký, je třeba takovýchto nesmyslů.

Myslím si, že tuto knihu by si měl přečíst každý, aby si lidi na světě více vážili vody.
Pokud si už vody dávno vážíte, knížka může posloužit jako taková ochutnávka Shustermanových knih. Rozhodně patří mezi základy, na kterých stojí Shustermanovy slávy.

Za mě si zaslouží rozhodně pět hvězdiček.


Sucho Sucho Neal Shusterman

VŠICHNI SI BUDOU PAMATOVAT, KDE BYLI, KDYŽ VYSCHLY VODOVODY. Sucho – nebo Bezvodí, jak tomu všichni říkají – už trvá nějakou dobu. Život se proměnil v nekonečný seznam zákazů: nezalévejte zahrady, nebuďte dlouho ve sprše, nepodléh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář