Klidně nechte šlahouny, aby vás honily!

recenze

Balada mrtvého světa (2023) 4 z 5 / zivotvknihovne
Balada mrtvého světa

Kdyby vás někdy honily šlahouny ve zlém lese, nezapomeňte si sebou vzít fešnýho kapitána.

Balada mrtvého světa
Hodnocení: 4 z 5
-------------------------

Už jste knihu četli? Máte rádi romantasy?
-------------------------

Před stovkami let rozdělila magická apokalypsa svět vedví. Hledačka Robin Pembertonová je odhodlaná zjistit, co se tehdy vlastně odehrálo. Neváhá proto cestovat do Starého světa, kde vrtkavá magie ještě funguje – a může i zabíjet. Kai Austern, kapitán jednotky strážců Hranice, o tom ví své. Jeho bratr vědkyni kdysi doprovázel a už se nevrátil. Když se Kai s Robin nečekaně ocitnou ve Starém světě plném nebezpečí, uzavřou křehké spojenectví.
-------------------------

Na tuhle knihu jsem se hrozně těšila (už jenom díky té nádherné obálce). Musím říct, že mě skoro nezklamala.
-------------------------

Jediné co bych knize hned na začátek drobně vytkla (a zároveň ne, sama v tom mám trošku nejasno) bylo až moc dlouhé popisování světa. Neberte to špatně, ten svět je senzační a ty popisy sami o sobě by mi rozhodně nevadily. Řekla bych, že mi spíš nesedl styl popisování. Prostě a jednoduše z toho nemám tak dobrý pocit.
-------------------------

Z čeho jsem ovšem měla pocit velmi dobrý, byla romantická linka. Byla dokonale vyvážená spolu akcí, což se jen tak nevidí. Akční scény byly senzační a dokonale mě vtáhly do děje.
------------------------

Kaie a Robin jsem si dost oblíbila (i když nebudu lhát, trošku mě oba občas štvali, ale to je normálka). A ta chemie mezi nimi rozhodně fungovala.
-------------------------

Shrnuto podtrženo:
- Nesedly mi popisné scény
- Boží romantická linka a akce
- Potřebuju další díl
-------------------------
#baladamrtvehosveta #alzbetabilkova #baladamrtvehosvetabilkovaalzbeta #kaiarobin #robinpembertonova #kaiaustern #kapitanaustern #cizivet #fantasy #fantasyknihy #ctemeceskeautory #ceskyautor #ceskeknihy

Komentáře (0)

Přidat komentář