Kdo chytá v síti

recenze

Kdo chytá v síti (2020) 4 z 5 / ahojky1
Kdo chytá v síti

Dokument V síti, o zneužívání dětí na internetu, se stal minulý rok v kinech trhákem. Nikdo neočekával takovou návštěvnost. Jedná se 100 minut, které vám změní život.

K filmu byla později vydána i dokumentární kniha, jejíž autorka, Marika Pecháčková, byla při vzniku filmu a právě díky její zásluze se do problematiky zneužívání dětí na internetu dostanete ještě o něco hlouběji.

Kniha vás zavede vás více do hloubky, snaží se představit samotného predátora, a snaží se vysvětlit, proč se vlastně predátor stal predátorem. Kromě rozhovoru predátorem se v knize dozvíte také další příběhy obětí, máte možnost si přečíst rozhovory s odborníky na dané téma, či se dostaneme hlouběji do případu Piškot a Meluzín.

Knihu jsem měla rozečtenou dlouho a to hlavně proto, že se mi rozhovor s jedním z predátorů velmi těžce četl. Ne proto, co udělal, ale proto, že mi přišel velmi arogantní. A jeho rozhovor s Terezou Těžkou byl už strop. Knihu jsem musela na nějaký čas odložit. Teď jsem se k ní vrátila a musím říct WOW. Kniha byla jinak opravdu zajímavá a rozhovory s odborníky (sexuolog, ředitelka dětského krizového centra…) mě dostaly. Dost mě například překvapilo, s čím v dnešní době přijdou děti Do krizového centra.

Knihu bych vám vřele doporučuji, protože tohle by si měl přečíst každý.

Komentáře (0)

Přidat komentář