January a Deset tisíc dveří

recenze

January a Deset tisíc dveří (2020) / Simka22
January a Deset tisíc dveří

Jak už to u mě bývá zvykem, tak jsem milovnicí krásných obálek. Tahle mě zaujala na první pohled. Krásná vyšperkovaná obálka…Musím ale říct, že tentokrát to neskončilo pouze u vyšperkované obálky, ale ten šperk se přesunul i do samotného textu a příběhu.

January, dívka s neobyčejným jménem, která má pocit, že její život je obyčejně nudný. Je uzavřená v tajemném domě pana Locka, který je plný vzácných artefaktů. Zatím co její otec cestuje po světě a hledá pro tohoto zvláštního pána nejrůznější poklady do jeho sbírky, January bloumá domem a sama je takovým vzácným kusem v Lockově sbírce díky jejímu exotickému vzhledu. Otázkou ale zůstává…co se skrývá za zavřenými dveřmi? Co je jejich tajemstvím?

Naše hrdinka postupně zjišťuje, že je schopná dveře otevřít a začíná se potýkat s dobrodružstvím, nebezpečím a tajemstvím, které se za zamčenými dveřmi schovává. Její schopnost je v písmu. Stačí slova napsat na kus papíru nebo někdy i do své kůže a dveře se otevřou. Spousta záhad a otázek se točí právě kolem tajemných dveří.
Dost odpovědí v sobě skrývá kniha, kterou January najde v Lockově truhlici. Ta dává nahlédnout do tajů dveří a January se noří do jejích stránek.

Myslím si, že pokud máte rádi tajemno, dobrodružství, záhady a fantasy nádech, tak se vám tento příběh s radostí otevře jako právě ty dveře, které v příběhu mají důležitou roli. Protože kdo ví, co se skrývá za zavřenými dveřmi?


January a Deset tisíc dveří January a Deset tisíc dveří Alix E. Harrow

Slova a jejich významy hrají ve světě důležitou roli. Tvarují a mění realitu pomocí té nejstarší alchymie... January je ztělesněním zvědavosti. A když se ocitne v rozsáhlém sídle bohatého pana Locka, cítí se jako jedna z podivn... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Američanka510
17.07.2022

Krásně napsaná recenze s kterou naprosto plně souhlasím a podtrhuju.