January a Deset tisíc dveří přehled

January a Deset tisíc dveří
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454754/bmid_january-a-deset-tisic-dveri-YPP-454754.jpg 4 141 141

Slova a jejich významy hrají ve světě důležitou roli. Tvarují a mění realitu pomocí té nejstarší alchymie... January je ztělesněním zvědavosti. A když se ocitne v rozsáhlém sídle bohatého pana Locka, cítí se jako jedna z podivných hraček a pokladů, které zdobí jeho chodby a síně: oprašovaná, pečlivě udržovaná, z větší část ignorovaná a taky úplně jinde, než by měla být. Potom ale objeví podivnou knihu. Knihu s vůní jiných světů, která vypráví příběhy tajných dveří, lásky, dobrodružství a nebezpečí. Každá její stránka January odhaluje další a další nemožné pravdy o světě a dívka v nich objeví také příběh úzce propletený s jejím vlastním životem. Bohaté a propracované vyprávění o neskutečných cestách, nezapomenutelné lásce a nikdy nekončící síle příběhů.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Ten Thousand Doors of January, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize January a Deset tisíc dveří. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

Teraesa
06.10.2024 5 z 5

Tak túto knihu som si užila viac než som predpokladala! Veľmi rýchlo ma vtiahla do deja a nedokázala som ju pustiť z ruky. Presne môj štýl.

Cara.17
07.06.2024 4 z 5

Po přečtení January a Deset tisíc dveří jsem byla nějakou dobu na vážkách co se týče hodnocení. Pokud by totiž byla psaná běžným stylem a jazykem - tak, jak spousta autorů vypráví své příběhy - jednalo by se o naprosto průměrné dílo. O jednu z mnoha young adultovek, která vás příliš nenadchne a brzy vám vymizí z paměti.
Jenže ona NENÍ psaná běžně.
Ti, kdo ji četli, se mnou jistě budou souhlasit. A těm, kdo ještě neměli to potěšení, ji vřele doporučuji. Zcela upřímně totiž říkám, že na něco podobného jsem ještě nikdy nenarazila.
Alix E. Harrow má úžasně zajímavé myšlenky, neotřelé popisy a přirovnání, velkou fantazii a hlavně talent. Ze slov a vět splétá nádherně barevné plátno, na němž vytváří neobyčejné vzory. Občas jsem se musela v četbě zastavit, abych na sebe nechala působit to, co svým květnatým jazykem popsala a nad některými větami jsem nestačila žasnout, jak originální (alespoň pro mě) byly. Klobouk dolů před autorčiným umem!
Hvězdičku bohužel musím ubrat za příběh, jelikož - jak jsem psala výše - mě moc neoslovil, ačkoli nápad s dveřmi coby portály do jiných světů, měl velký potenciál.
Určitě se ke knize výhledově vrátím, abych si zopakovala ten nevšední čtenářský zážitek.


whiolet
18.02.2024 3 z 5

Skvělý nápad na příběh. Jak najít dveře do jiných světů,to je to oč tu běží,jen škoda, že z jiných světu je tu jen pramálo věcí,jinak je to zajímavé čtení,co rychle utíka.

všechny komentáře

Související novinky (2)

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022


Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020


Citáty z knihy (18)

A právě když se dveře otevírají, když dochází k proudění mezi světy, rodí se příběhy. - Yule Ian, str. 10


Ti z vás, kdo jsou s knihami obeznámeni lépe než jen letmo - vy, kdo trávíte volná odpoledne v zatuchlých knihkupectvích, kdo potají něžně hladíte hřbety známých titulů -, vy chápete, že prohrábnutí stránek je zásadním krokem v procesu seznamování se s novou knížkou. Nejde přitom o slova - jde o čtení její vůně, která se ze stránek line v oblaku prachu a dřevěné drti.- January, str. 33


...já shodou okolností věřím, že každý příběh je o lásce, pokud ho zachytíte v tu pravou chvíli, našikmo ve světle soumraku... - January, str. 45


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha January a Deset tisíc dveří v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených13x
v Knihotéce169x
v Chystám se číst192x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech4x