Jaká jsou cesty Argosanů?

recenze

Cesta Argosanů (2021) 4 z 5 / Vendea
Cesta Argosanů

Ferius patří ke klanu Mahdeků, kteří jsou po celém kontinentu pronásledováni a krutě zabíjení, a to především jan'tepskými mágy. Podobně je na tom i její rodná vesnice. Dívce se podaří sice uniknout, brzy ale padne do rukou fanatickému mágovi a stane se jeho pokusným králíkem na velmi bolestivé experimenty. Ferius od mala nezná nic jiného než krutost, bolest a strach z pronásledování... Existuje šance na záchranu?

První díl prequel série k Divotvůci se zaměřuje na minulost Ferius Parfax - jednu z nejzajímavějších postav z původní série a to, jak se z ní vlastně stala Argosanka. Na začátek hned musím varovat před tím, že nejde o žádné lehké čtení. Cesta Argosanů je temná, plná mučení, vraždění a dalších ne zrovna pěkných věcí. Slabším povahám by to nemuselo dělat moc dobře. Pokud to ale zvládnete, čeká na vás úžasná jízda plná toho, co máte z Divotvůrce tak rádi.

Autorův styl psaní je stále stejně čtivý, poutavý a okamžitě vás vtáhne do děje. De Castell také poodhaluje další detaily ze světa, ve kterém jeho hrdinové žijí - dovíte se nejenom něco o Jan'Tepech, ale i o dalších místech a národech. Kniha je rozdělena na několik částí podle toho, v jaké části života se Ferius zrovna nachází. Je tak hezky vidět, které okolnosti a rozhodnutí z ní udělali ženu, kterou už tak dobře znáte. Nečekejte žádnou romantiku, protože tam není.

A nakonec mé vlastní dojmy. Co vám budu povídat... jsem nadšená a natěšená na druhý díl. Cesta Argosanů mě rozhodně nezklamala a dala mi přesně to, co jsem od ní čekala. Poutavý děj plný akce a zvratů, které jsem nečekala, sassy MC s temnou minulostí a prokletím a jeden starý Argosan. Co víc si přát?

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář