Jak přežít svého muže aneb Život jedné svobodné matky

recenze

Jak přežít svého muže (2020) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Jak přežít svého muže

Vystupujete z komfortní zóny svých oblíbených žánrů?

Možná si řeknete, že je to romantika a tak to do mého komfortu zapadá, ale tohle je trochu jiná romantika. Přesto mě anotace tak zaujala, že jsem se ráda k holkám do štafety přidala. A taky si jí užila.

Jak přežít svého muže je rozhodně zajímavá knížka plná humoru, ale pro mě i deprese. Upřímně doufám, že autorka nečerpala ze skutečných událostí jedné ženy, protože já bych takový rok asi nedala. Sama děti mám a vím, jak jsou pro mě náročné dny, kdy manžel není doma, nebo když dětem “rupne v kouli“. Zvládat to vše sama a ještě v depce z minulého vztahu? Uff…
Pro mě největším nedostatkem knihy je absence uvozovek u přímé řeči. Často se mi stávalo, že jsem se musela vracet a rozhovor si znovu přečíst, abych odhalila, jestli to postava skutečně řekla, nebo si to jen myslí…
Lucka byla normální, sympatická holka, která zavírala oči před špatnými věcmi. Nakouknout do života herečky-matky bylo docela zajímavé a možná to někomu i otevřelo oči. Každopádně jsem se spoustou Lucčiných rozhodnutí nesouhlasila – to se mi to mluví, když mám ruce jen knížku, že? Muži v knize…, no, škoda mluvit. Nejrozkošnější Kiki se mi na příběhu moc líbila a dostala ho na další úroveň.
Člověk si z toho odnese hlavně to, že důvěra v rodině je základ štěstí. Hlavně si ale holky nemyslete, že všichni chlapi jsou tak špatní, jako v knize. To snad ne. Já jsem s tím svým v celku spokojená, přestože si občas vjedem do vlasů :D.
Poslední Lucčin muž mi přišel v příběhu dost nedořešený. Proč na něj Lucka musela tak dlouho čekat? Další otázky, kterými bych ale prozradila děj, nám třeba zodpoví další díl.

Obálka a grafika: Obálka se mi moc nelíbí, proto by mě asi nezaujala v knihkupectví.

Verdikt: Příběh je pro mě průměr, ale přesto má super humor a rozhodně vám doporučuji si knížku přečíst.

Komentáře (0)

Přidat komentář