It is always wise to be polite to books, whether or not they could hear you

recenze

Kouzla rodu Thornů (2021) 4 z 5 / katameziknihami
Kouzla rodu Thornů

Elizabeth jako sirotek vyrůstá v knihovně a tím, jak zde tráví tolik času, má k ní zvláštní vztah. Ví, že její budoucnost, minulost i přítomnost leží mezi knihami a je na tuto cestu jen připravena. Jednoho dne se však vše pokazí a Elizabeth je obviněna ze závažného zločinu. Setkává se tak s Nathanielem, který má zajistit její transport k soudu. To se také stane. Vše se však ještě několikrát zkomplikuje a Elizabeth si vždy bude muset nějak poradit. A Nathaniel nebo jeho sluha Silas jsou naštěstí většinou někde poblíž.
Z této knížky mám trochu smíšené pocity. Byla úžasná, to ano a zaslouží si plný počet hvězdiček. Skvěle napsaná, skvělé postavy, atd. ALE.. asi jsem čekala trochu více a myslím, že za to může ten hype, který knížka měla. Bojím se číst slavné a všemi oblíbené knížky právě z tohoto důvodu. Jenže problém je, že si ta knížka ten hype zaslouží. Ale mám pocit, že jsem se od ní trochu držela stranou a moc jsem ji neprožívala. I z tohoto důvodu si nepřečtu volné pokračování, které nedávno vyšlo. Nebo aspoň ne hned.
Prostředí knihovny mi ale učarovalo a celkový vibe knihy byl prostě kouzelný a knižní, takže topka. Ten svět s grimoáry atd. byl prostě ON TOP. Moc jsem si užívala popisy míst, lidí a věcí, co se v knize děly a to nemůžu říct vždy. Tady mě to ale opravdu zajímalo.
Celá zápletka knihy byla moc pěkně vymyšlená, stejně jako vývoj snad všech postav a jejich úmysly a motivy.
No a Nathaniel s Elizabeth...ty dva jsem milovala od začátku do konce! Prostě od prvního setkání do jejich poslední scény jsem je žrala stejně jako jejich love trope. Nesmím zapomenout na SIlase, který byl prostě mega důležitý a úplné zlato po celou knihu. A ten konec?! Tak ten mě vzal z knížky asi nejvíce. Jestli jsem řekla, že jsem měla pocit, že jsem to moc neprožívala, tak toto mě hitlo nejvíce. A kromě bojujícíh grimoárů to asi byla jediná scéna, která mě nějak hitla.
I tak ale všem doporučuji. Je možné, že jsem prostě jen neměla dobré čtecí období a chystám se někdy na rereading s nadějí, že to prožiju trochu více, protože vím, že u této knihy jsem toho schopná.
Jo a mimochodem, ty fanarty na tuto knihy jsou FABULOUS, tak si to pečtěte už jen kvůli nim hihi.

Komentáře (0)

Přidat komentář