Ironie osudu

recenze

Manžel a záhadná blondýna (2021) 4 z 5 / Ivuska.09
Manžel a záhadná blondýna

Všechny milovnice románů s jednoduchou zápletkou určitě zaznamenaly, že spisovatelka Alena Jakoubková vydala další knihu. Tentokrát s názvem Manžel a záhadná blondýna. A jaký příběh si pro nás autorka připravila tentokrát?

Hlavní hrdinkou je jednačtyřicetiletá Sandra, která své manželství s Jirkou vždy považovala za stabilní. Mají spolu dvě jednadvacetileté děti, dvojčata, obě studují na univerzitách v zahraničí. Sandra vystudovala medicínu a stala se zubařkou. Jirka pracuje jako bytový architekt. Jsou zajištění a mohli by vést naprosto spokojený život. Jenže jednoho dne se Sandra od své dlouholeté kamarádky Dany dozví, že Jirka má milenku. Dana rovnou pořídila fotografie, které vše dokazují. Potíž ovšem je, že Jirkova milenka vypadá téměř stejně jako Sandra. Jediný rozdíl je ve věku: je asi o patnáct až dvacet let mladší. Jakmile Sandra uvidí fotografie, je jí jasné, že to není žádná náhoda, ale ironie osudu. I ona má tajemství, které před Jirkou celou dobu pečlivě střeží. Nyní ji její minulost dohnala: Sandra i Jirka před sebou skrývají něco, co se týká stejné osoby...

Nejspíš vás zajímá, kdo tedy ona záhadná žena je? To vám samozřejmě neprozradím, ale v příběhu se vše dozvíte. Sandra v minulosti učinila těžké rozhodnutí, jehož nikdy nepřestala litovat a které si neustále vybírá svou daň. Následkům čelí dodnes. Se svým tajemstvím se nikdy nikomu nesvěřila, tolik se stydí za to, co se tehdy stalo. Co se mezi ní a Jirkou odehraje? Odkryjí mezi sebou karty? Zachrání své manželství, když důvěra mezi nimi byla tolik narušena?

Styl psaní je čtivý, zápletka zajímavá. To platí obecně o většině románů, které autorka napsala. A i když nejspíš mnoho z vás bude tušit, co se v minulosti hlavní hrdinky stalo (autorka vám to navíc velmi brzy prozradí), stejně vás čtení bude bavit. Takové už příběhy paní Jakoubkové jsou. V této knize se věnuje nejen nevěře mezi manželi, ale také tomu, jaké to je nevstoupit do manželství s čistým štítem... Důležitou roli v příběhu hraje i rodina, mateřství a samozřejmě přátelé. A já jsem už teď zvědavá, jaký příběh si pro nás autorka připraví příště. Vypadá to, že ani nebudeme muset čekat dlouho, protože další román by měl podle edičního plánu Nakladatelství MOBA vyjít už na jaře letošního roku.

Komentáře (0)

Přidat komentář