Hvězdné kódy

recenze

Hvězdné kódy (2023) 5 z 5 / RenataP
Hvězdné kódy

Karty umí pracovat s tím, co v nás křičí nejhlasitěji. Otázky, které bují emocemi! Odpovídají dosti rázně, jasně a s ukázáním do reálného života, do oblasti, ve které máme hledat odpovědi, nebo nám dokonce tu odpověď nabízí i v konkrétnější podobě. Autorka si navíc dala skvělou práci nejen s texty karet, ale i s doprovodnou příručkou, která nás navnadí tak, že máte chuť okamžitě si začít vykládat. Naladí nás na to, jak opravdu efektivně pracovat s kartami, a to nejen jejími, tohle platí obecně. Naladit se, vyjasnit si otázku a vnímat. Zkoumat různé úhly pohledu a být otevřen i nepříjemným odpovědím. Deník, vlastní zápisky, poznatky, to vše pak pomůže při chápání karet v delším časovém horizontu.
Skvělé karty na učení
Astrologické a symbolické aspekty jsou úžasné pro symbolické myšlení, pro archetypy a jejich vnímání v běžném životě a v souvislostech s našimi životními situacemi. Vše je logicky propojeno a umíme si to představit, v tom jsou karty parádní a návodné. Navíc způsoby, jakými se s nimi vykládá a vůbec významy, jak jsou popsané, dávají smysl a lze v nich nalézt odpovědi poměrně rychle. Bez zbytečné omáčky nebo snah pochopit zdlouhavé duchovní popisky. Za mne jsou to skvělé karty pro jakékoliv učení vykládání, protože poskytují parádní rázný materiál a metody, které k těm odpovědím vedou, i když nechcete.
Skvělé karty pro povídání
I pro obecné brebentění s kartami jsou skvělé, právě proto, že se snadno spojují v informace a inspirativní myšlenky, které často kápnou přesně tam, kam potřebujete.
Skvělé karty pro hluboká řešení
Snad i samotné karty bych použila pro hluboké výklady, karmické vhledy a pro řešení otázek, které vyžadují čas. Stejně tak jsou skvělé pro společné vykládání s jinými typy karet, skvěle se doplňují. Tak třeba něco typického, že? Ztrácíme směr, nevíme, kudy se dát, uniká nám smysl života?
Pak třeba si vytáhneme
Štír
Zkoumejte. Nemáme zůstávat na povrchu, ale prozkoumávat své motivace, svůj život pěkně zhluboka, pod kameny, stejně jako to dělá Štír. Zvídavost, emoce. Karta je také o kořenové čakře, takže sexualita, vášeň, přesně to, co nás zaplavuje tou bytostnou vášní pro něco možná to je něco, co nám nyní chybí, ale naše tělo by mělo svými emočními reakcemi na něco vnějšího dát najevo, co nás tedy láká, co je tím naším smyslem života?
Z hlediska budoucnosti je karta příslibem, že se věci brzy samy nějak transformují a přeskládají. Naším úkolem je pozorovat, přemýšlet, skládat fakta, hledat fakta, spíš dát na sebe než na názory druhých lidí, ty by nás neměly moc ovlivňovat v tuto chvíli. Dobré je být o samotě, vyhledávat samotu a užívat si ji, čerpat z ní energii.
Žárlivost a majetnickost mrhají naším časem. To štíří žihadlo nemáme používat zbytečně a spíše ho využít k proražení našich strachů a obav, které často stojí i jako ta zeď mezi tím, co je naší vášní a smyslem života a tím místem, na kterém právě stojíme.
Tak to je mimořádně zajímavé, co říkáte?
Synergie blog

Komentáře (0)

Přidat komentář