Houslistka z Berlína

recenze

Houslistka z Berlína (2023) 5 z 5 / renulka16
Houslistka z Berlína

Dnes pro Vás mám tip, na naprosto skvělý historický román, který Vám nesmí chybět na seznamu přečtených knih. Protože pan autor, je doslova PAN AUTOR. Balson totiž umí psát naprosto poutavě, krásným jazykem a já si rozhodně musím přečíst i jeho předchozí knihy, protože věřím, že to bude stejný skvost, jako právě Houslistka z Berlína.

Jedná se o příběh, který začíná v r. 2017, kdy Gabi, postarší dáma má přijít neprávem o svou vilu a pozemek. A tak si na pomoc pozve právničku Cat s jejím manželem, aby jí pomohli... A k tomu, aby se dopátrali, kde se stala chyba, musí se pomocí rukopisu Ady, která se narodila v r. 1918 uznávanému hudebníkovi a která se stala sama známou houslistkou, vrátit do jejího dětství a zjistit, co se stalo s ní a jakou to má souvislost s Gabi.

V tomto příběhu pan autor splnil má očekávaní a vlastně je ještě předčil. Zakomponoval sem zde čtyři témata, které mám ráda. Hudbu, druhou světovou, silné ženy a právničinu. V současnosti se zde vlastně řeší spor, takže můžeme vidět intriky, soudní proces, ale dokonce i vraždu.

Naopak v druhé linii, zase prožíváme válku z úplně jiného úhlu než jsou jen koncentrační tábory. Užíváme si hudbu, orchestr, symfonii. Lásku Židovky a nacisty. Boj o život, boj za rodinu, boj za lásku.

Opravdu této knize nemám co vytknout a řadí se pro mě jako nejlepší kniha tohoto roku. Příběh je sice fiktivní, ale v úvodním slovu autora se samozřejmě dozvíte, kdo všechno byl reálný a jak to vlastně bylo, doporučuji rozhodně nevynechat!


Houslistka z Berlína Houslistka z Berlína Ronald H. Balson

Catherine Lockhartová a Liam Taggart dostanou pozvání na večeři do italské restaurace. Tetu jejího majitele a jejich dlouholetého přítele chce z farmy v toskánských kopcích vystěhovat velice vlivná korporace, která tvrdí, že má na... více


Komentáře (0)

Přidat komentář