Holubice a had

recenze

Holubice a had (2020) 2 z 5 / Adéla__
Holubice a had

Holubice a had pro mě byla průměrná knížka, která mě ničím nenadchla ani neurazila. Natož, že je pouívána Ich-forma, je pro mě knížka velmi neosobní a k žádné postavě jsem si nevyvinula nijak velký vztah.

Knížka je velmi čtivá a po většinu času má i rychlý tempo, tudíž jsem se nenudila při čtení. Postavy mají spolu celkem přirozené interakce, i když mi někdy přišly přehnané za účelem dodání komičnosti.

Nejvíc je kladen důraz na dynamiku dvou hlavních postav Lou a Reida. Lou je čarodějnice, lehkomyslná, ,,divoká, daleko od ideálu pravé dámy. Reid je naopak lovec čarodějnic, zásaditý a zbožný. Tyto dvě postavy jsou vnuceni do manželství po jedné nehodě a Lou musí utajit fakt, že je čarodějnicí, jinak by byla upálena na hranici. Tato dynamika je tudíž zajímavá a nastávají napjaté situace, kdy Reid málem zjistí, že je Lou čarodějnicí.

Za mě byla knížka předvídatelná a nic mě na ní nepřekvapilo. Sice se v ní objevilo několik zvratů, ale nebylo to nic, z čeho jsem byla odpálená (někdy to mělo jen minimální vliv na celkový příběh nebo vztah mezi postavami). Pokud máte načtenou YA fantasy, myslím, že vám kniha nepředá nic nového.

Pokud si chcete užít knížku, která má dobrý koncept a není komplexní, toto by mohla být kniha pro vás. Není to však nic, co vás posadí na zadek

Komentáře (0)

Přidat komentář