Smrt si nevybírá

recenze

Smrt si nevybírá (2019) 4 z 5 / Adéla__
Smrt si nevybírá

Smrt si nevybírá byla moje druhá detektivka a první, ve které nebyly fantasy prvky. Musím říct, že tato kniha je velmi poutavá a dokázala mě dostat na vlnu detektivek.
Kniha se odehrává v Edinburghu 19. století. Sledujeme Willa Ravena, který se po škole zaučuje u pana doktora Simpsona, který je velmi zkušený a proslavený. Tam potkává i druhou hlavní postavu Sarah Fisherovou, která u Simpsonů pracuje jako služebná. Sarah má také lékařské znalost, ale bohužel jakožto žena nemá možnost se tomuto oboru věnovat.

Dvě hlavní postavy jsou sympatické. Sarah mi byla bližší, ale i Raven byl skvělý. Vztah mezi Ravenem a Sarah je velmi přirozený a rozvíjí se.

Samotná záhada byla také zajímavá a hezky se rozvětvovala. Sice jsem uhodla vraha až na poslední chvíli, ale musím uznat, že nápověd bylo v knize dost. Postavy se chovaly logicky a věřila jsem jim jejich činy.

Na této knize bylo zajímavé zapojení medicíny. Historie medicíny a jak kdysi vypadaly porody tam byly hezky zakomponované a naučné.

Pokud se rádi něco přiučíte, zajímá vás medicína, máte rádi detektivky a potrpíte si na sympatických hlavních postavách, tato kniha je pro vás. Rozhodně doporučuji.


Smrt si nevybírá Smrt si nevybírá Ambrose Parry

Edinburgh, 1847 Na Starém Městě se začínají objevovat těla mladých žen zesnulých za strašlivých okolností. Na opačném konci města mezitím medik Will Raven vstupuje do učení ke slovutnému doktoru Simpsonovi. Mezi Simpsonovými ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář