Holky z Detroitu

recenze

Holky z Detroitu (2023) 4 z 5 / renulka16
Holky z Detroitu

Holky z Detroitu byly pro mě ze začátku těžký oříšek, ale to jen proto, že úplně neholduji automobilovému průmyslu a tak mi to částečně přišlo až takové nezáživné, ale to je čistě můj osobní problém a na kvalitě knihy to neubírá.

Dvě dějové linky, které dělí skoro sto let, ale ve finále se odehrávají poměrně stejně, si mě naprosto zasískaly. A jak u mě už většinou bývá zvykem - vítězí u mě samozřejmě ta starší, neboť toto období prostě miluji.

Příběh začíná v roce 1920. Příběh o Violet, o dívce, která si jde za svým snem hlava nehlava, doslova. Obdivuji všechny ženy, které se toho nebály a vlastně pořád nebojí si jít za svým názorem. Kdybych měla žít v té době, kdy ženy byly neustále v pozadí a neměly žádná práva, nikdy bych nedokázala být tak odvážná a to říkám na férovku. Nemám na to odvahu a tak děkuji těmto ženám!

Příběh pak pokračuje v současné době a to konkrétně v roce 2018, kdy Melanie zdědí auto po své praprapra tetě Violet. Melanie si mě nezískala. Byla mi nesympatická a celkově tato linie, kdy šlo o Melaniinu kariéru mě příliš neupotala.

A jak bývá zvykem, obě dějové linie na sebe navazují a ve finále se spojí a v této části jsem měla slzy na krajíčku, neboť Melanie se svou matkou dočítaly společně deník, jenž zanechala Violet. Tento závěr byl opravdu emotivní a vyšvihl ji nahoru.

Zkrátka, kniha je to krásná. Kdo holduje silným a nezávislým ženám, období prohibice, automobilovému průmyslu či jazzu, určitě si tento historický román zamiluje.


Holky z Detroitu Holky z Detroitu Tori Whitaker

Je rok 2018. Melanie Barnettová má za to, že už ví, o čem život je. Je zaměstnaná v marketingovém oddělení palírny kentuckého bourbonu, kde se má rozhodovat o jejím povýšení, a po rozchodu s bývalým snoubencem je přesvědčená, že ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář