Havranova pomsta.

recenze

Havranova pomsta (2023) 5 z 5 / bajub
Havranova pomsta

Proč? Proč? Prooooooooč?! Proč to musí být poslední díl? Nemůžeme se s nimi přeci už rozloučit, nejsem připravena se s nimi rozloučit, nechci se s nimi rozloučit! Kevine, že nám napíšete ještě nějaký příběh téhle skvělé party? Prosím, prosím,  moc prosiiiiiiiiiim (smutně koukám)!

Ano, chápete správně, dočetla jsem poslední díl jedné z mých nejvíc nejoblíbenějších sérií, Alchymistova šifra: Havranova pomsta.

O čem přesně to je, vám nemůžu říct, páč jednotlivé díly na sebe navazují a nechci vás ochudit o tu žůžo dobrodrůžo, ale řeknu vám tohle - je to pro děti, není to fantasy (i když to nakladatel za fantasy vydává), je to spíš taková detektivka z Anglie 17. století (a Londýn v té době je hodně čtenářsky přitažlivý), kde luštíte šifry, řešíte záhady, spiknutí, zrady, dojde i na vraždy, mor, templáře, ale hlavně spřátelíte se se skvělými hlavními hrdiny - Christopher, lékarnický učeň, jeho nejlepší přítel Tom (takového přítele chce mít v životě každý) a později se k nim připojí Sally se svým dívčím elementem.

Prosim vás, pokud vás tahle série doteď míjela, už jí to nedovolte, okamžitě se vydejte pro první díl, popadněte jej a uvidíte, že to dáte v podstatě na jeden zátah. Je to skvělé, je to čtivé, akční, napínavé jako guma u trenýrek a trojice hlavních hrdinů? Budete je milovat, fakticky!

A mimochodem, takovéhle parádní obálky budou ozdobou vaší knihovny.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Sauron
08.02.2024

Moc pěkná recenze, naprosto souhlasím se vším.