Enneagram: Víc než devět tváří člověka

recenze

Enneagram - Devět tváří duše (2018) / RenataP
Enneagram - Devět tváří duše

Najdete tu základ o enneagramu, okořeněný křesťanským nahlédnutím na celý ten úžasný svět devíti typů osobnosti člověka.

Pěkné zpracování grafické.
Přehledné, čtivé - to pak záleží na tématu.

Osobně mě příliš nebraly ty pasáže věnované podobenstvím z Bible, křesťanské náhledy, ale postupem času jsem je vzala alespoň jako zajímavou vsuvku, protože dalo by se říci - do enneagramu by se dalo vpasovat téměř cokoliv, třeba i astrologie, tarot apod..., vše, co \"vypráví lidské příběhy\". Protože právě o lidských příbězích, souvislostech, neměnných a stále platných reakcích člověka na nejrůznější emoce a životní situace, enneagram je.
A Bible je také o jednom velkém příběhu, nedivím se tedy autorům, že se pokusily tyto dvě věci spojit. A povedlo se. Rozhodně lze říci, že tu nechybí základ - takže zůstane spokojen každý.
A navíc tu jsou zamyšlení, která lépe ocení křesťané, ale také každý, kdo si uvědomuje ty ryzí kořeny, na kterých naše společnost vyrůstala.
Už se mění, ale... tohle tam někdy taky vypozorujete.

Doporučuji i další knihy o Enneagramu, protože každý autor si do tématu přidává své úhly pohledu a postupem času zjišťuji, že snad není nic dokonalejšího k poznání lidské duše, než právě tento systém.

Podnětná kniha pro každého.
Renata

Komentáře (0)

Přidat komentář