Encyklopedie zdraví
recenze
Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání) (2017) / RenataPJak dál po antibiotikách je kniha, kterou obecně považuji spíše za dobrou encyklopedii zdraví. Pochopíte z ní, jak funguje naše zažívání a proč je hybatelem nejen imunity, ale i psychického stavu. Všichni autoři jsou osvědčenými pečlivými spisovateli, kteří už mají za sebou celou řadu knih s podobným tématem. MUDr. Frej a Jonáš navíc často vychází z vlastních zkušeností se svými klienty a pacienty.
Velkou výhodou je v tomto případě barevná publikace, kvalitní křídový papír a skvělá grafická práce, která dělá text ještě čtivější. K jednotlivým zdraví prospěšným potravinám přidali sem tam recept, takže není nic jednoduššího než si udělat kvásek, kysané zelí nebo kuličky z cizrny. Dozvíte se mnohé o jiných fermentovaných a kvašených potravinách, které nakonec vydají za celou krabičku laktobacilů z lékárny. S nimi to ovšem není tak růžové, jak se zdá na první pohled.
Také tu najdete celostní pohled na antibiotika, jejich historii a působení v organismu. Na mateřské mléko, na to, co se děje v dětském organismu, když přijde do styku s antibiotiky a dostanete tu množství tipů na to, jak si poradit v situaci, kdy už je jejich užívání nezbytné.
Není to jednoduché a tělo opravdu hodně trpí a málokoho třeba napadne, že důsledkem může být nejen trávicí obtíže, ale třeba i ty psychické. "Mozek v břichu" totiž málokterý lékař léčí a obecně platí, že nějaká nerovnováha na duši může mít příčiny třeba v trávení.
Encyklopedie zdravé výživy, která je běžně dostupná. Jde jen o to si jídelníček správně poskládat a vědět, kam sáhnout, když potřebujete podporu svého těla zvenčí.
Výtečná kniha a velké díky za ni.
Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání) Josef Jonáš
Slovo antibiotikum s námi žije od roku 1943 a pro mnoho lidí se stalo synonymem léku. Díky tomu, že je masově začal používat i průmysl produkce masa, stala se už takřka součástí potravního jídelníčku. Z antibiotik se pro mnoho lék... více