Dvůr mlhy a hněvu

recenze

Dvůr mlhy a hněvu (2017) 5 z 5 / Inesis
Dvůr mlhy a hněvu

Zase jenom WAU! První díl jsem si tak zamilovala, hlavně kvůli skvělým postavám a závěrečné akci pod Horou a říkala jsem si, jestli se to dá ještě překonat. A že dá!

Bála jsem se, jestli pokračování nebude jen opakování Feyryny naštvanosti jen v jiném prostředí. Na jednu stranu to tak bylo - Feyre je na novém dvoře, kde nenávidí jeho vládce a postupně zjišťuje, že ní takový, tak očekávala - ale přesto je to jiné a naprosto dokonalé! Na začátku knihy mě opět hlavní hrdinka vytáčela, když si opět jen stěžovala a byla opět nepříjemná, pro změnu na Rhysanda.

Moc se mí líbila myšlenka, kdy se s Tamlinem tolik milovali, ale "láska může být jed". Ve výsledku ten dokonalý Tamlin není tak dokonalý, jak se zdálo. Naopak Rhys odkládá masku zlého vladaře a je naprosto boží. Od první scény jsem si ho oblíbila jsem po zbytek prvního dílu mě jen utvrzoval v tom, že je můj oblíbenec. A od úplného začátku prvního dílu mi to na 100% potvrdil. Jinak že budou druzi mě napadlo už v prvním díle a na jeho konci, jak Rhys klopýtl než se vypařil, jsem si tím byla skoro jistá. Ale zase jsem věděla, na co se můžu těšit a to mě taky popohánělo ve čtení.

Noční dvůr mě naprosto uchvátil, je to něco dokonalého. Bavilo mě to tam hned od začátku. Jarní dvůr je oproti tomu pěkná nuda, tak jsem byla ráda, když se tam Feyre přestala vracet. Všechny vedlejší postavy z Rhysovy rodiny si mě také hned získaly svou nenuceností a zábavností.

Absolutně mě dojala scéna Rhysova přiznání, proč se k ní hlavně v prvním díle choval tak, jak se k ní choval, když Feyre zjistila, že je její druh. Přečetla jsem si to asi 5x a pak kvůli tomu nemohla usnout, jak to bylo dokonalé. Jde vidět že autorka už od prvního dílu měla promyšlené, jak to bude pokračovat. Nebyl to pouze navazující díl, ale také vysvětloval chování postav v tom prvním. Už jen toho, abych si jeho chování mohla spojit s jeho vysvětlením, si to budu muset přečíst znova. Jediné co mohu v romantické lince vytknout je to, jak Feyre zbaběle před Rhysem utíkala, i když už věděla že Tamlina nenávidí a Rhys ji přitahuje. Vždy když od něj utekla, chtěla jsem ji naliskat..

Skončilo to znovu tak napínavě, že jsem okamžitě šla koupit třetí díl. Sice mi bylo jasné, že padnou do pasti, ale to co se tam dělo, jsem opět nečekala. Mohu to tedy hodnotit jako další skvělý díl, ne-li ještě lepší. Rozhodně všem doporučuji :-)

Komentáře (0)

Přidat komentář