Dotek jako led

recenze

Dotek jako led (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Dotek jako led

Co se týče peprných young adult fantasy, tak Jennifer rozhodně nemá konkurenci. Série Dark Elements je určena pro mladší čtenáře, neboť se odehrává z části i na střední škole, takže některá jednání hlavní hrdinky a především její všudypřítomné myšlenky jsem musela brát s menší rezervou. Neboť už jsem čtenář starší a tak trošku mimo cílovku. Nicméně i já si tento žánr ráda přečtu a na odpočinek je to prostě ideální. Jennifer totiž kombinuje mé oblíbené fantasy s výraznou romantickou linku. A to já ráda!

Dotek jako led je druhým dílem série a přímo navazuje na poměrně otevřený konec prvního dílu. Layla truchlí nad ztrátou démonického Rotha, ale souběžně se sbližuje s dlouholetým přítelem Zaynem, se kterým ho pojí nejen dům, ve kterém oba žijí. Přitažlivost je zřejmá a Layla nedokáže udržet myšlenky jen jedním směrem. Myslím, že nic neprozradím, když zde zmíním velkolepý návrat Rotha a jejich opětovné setkání. Layla tak stojí v milostném trojúhelníku, který není vůbec jednoduchý. Navíc, když jí dá Roth jasně najevo, že mezi nimi nic není, nikdy nebylo a nebude ani v budoucnu.

Společně se vrhají do nebezpečného světa démonů a Strážců, který se silně začíná prolínat do lidského světa. Pátrají po tzv. Lilinovi (to jméno se mimochodem vůbec nepovedlo) rase démona, která může odejmout duši pouhým dotekem. A to nevede ke smrti, ale ještě se z takovýchto napadených stávají přízraky toužící po pomstě. Dost nebezpečný tvor, který je možná nějak spojený s Laylou a její matkou. Dívka se také potýká s určitým vývojem jejich schopností, což jí přivede do nejednoho maléru.

Opět se jedná o příběh plný napětí, bojů a vášně s kapkou nechutnosti a krve. Řeší se tu ale mnohem víc romantický linka podivný milostný trojúhelník, který byl u jedničky mnohem lépe vyvážený. Těch jejich nerozhodných myšlenek bylo nějak moc. Na trojku se těším a než dorazí, sáhnu po dalších autorčiných knihách, které mi zdobí domácí knihovnu. Určitě doporučuju!


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Druhý díl strhující série Dark Elements. Layla Shawová se zoufale snaží posbírat co nejvíce střípků svého zničeného života. Svého nejlepšího přítele Zaynea se nadále nesmí dotknout kvůli své tajemné síle polibku, který krade du... více


Komentáře (0)

Přidat komentář