Dostat se z moci majetnického manžela není nikdy jednoduché

recenze

Nepečené dezerty Kateřiny A. (2022) 5 z 5 / cornetka
Nepečené dezerty Kateřiny A.

Takhle knížka mě začala bavit hned od začátku. Téma domácího násilí je těžké samo o sobě a o to hůř se o něm píše a následně čte. Ovšem autorka si podle mého s tímto velmi dobře poradila.

Kateřina vypráví o svém vztahu s Albertem, ze kterého se vyklube bezohledný a majetnický psychopat, který jde přes mrtvoly, pokud není po jeho. Kateřina vydrží hodně – především kvůli dětem, ale i u ní jednou pohár přeteče. Albert si moc dobře uvědomuje, že má Kateřinu ve své moci a že mu nemůže utéct – o to hůř pro Kateřinu.

Kniha je velmi čtivá, věrohodná a rozhodně vás nenechá v klidu. Albert byl pěkný zmetek už od začátku. Kateřina díky Zbyňkovi prozřela a zvedlo se ji sebevědomí, ale stejně na Alberta sama nestačila – jak by taky mohla. Albert věděl o každém jejím kroku a tak jakákoliv Katčina snaha byla zbytečná – to ovšem Kateřina netušila a tak se snažila vymanit z jeho moci.

Kniha není podle skutečných událostí - přesto je smutné, že se něco takového může dít a bohužel se to děje. Pokud vám nevadí číst o fyzickém násilí na ženách, tak si tuto knihu rozhodně přečtěte. Postavy i Katčiny “zážitky” jsou dobře vykreslené, takže se do role Katky rychle vžijete. Budete se divit, co všechno je Kateřina schopna vydržet (vlastně jí ani nic jiného nezbývalo) a nejednou ji budete pobízet, ať už se sebere a Alberta opustí. Nic ale není tak jednoduché, jak to vypadá.

Komentáře (0)

Přidat komentář