Doplněk ke Kouzelné mapě

recenze

Tarot dobra (2018) / RenataP
Tarot dobra

Autorku si pamatuji především jako autorku skvělé knihy Kouzelná mapa a ještě lepších kartiček, které s ní souzní a dávají zvláštními myšlenkovými mapami, intuitivním vedením a vizualizací prostor pro cesty ve vlastním podvědomí. Analyzovat minulost, vizualizovat si budoucnost.

Svého času to byla moje oblíbená četba a karty ráda dále používám i na běžnější výklady.

A tak mne potěšilo, když autorka přišla s klasickým zpracováním tarotu, protože výklad Kouzelnými mapovými kartami jsem často klasickým tarotem doplňovala.
No, nezklamala.

Karty jsou namalované křehce, jemně, zasněně, někdy až mlhavě, že nejsou na první pohled průhledné. Až když se na ně zadíváte, až když proniknete do jemných sotva znatelných obrysů, začnou vydávat svoje poselství. A to mne baví.

Texty jsou ryze typické pro Colette Baron-Reid. Na věci se dívá analyticky, přitom laskavým slovem. Nabízí řešení, snová vám doslova mapičky cestiček, po kterých se můžete vydat nejen dopředu, ale i zpátky do minulosti, abyste něco pochopili. A tím mi je nesmírně sympatická, jsem totiž přesně jako ona. Pro mne jsou to jedny z karet na míru, ačkoliv musím říct, že na ty na první pohled nejasné karty jsem si zvykala déle.

Snad trochu škoda, že nejsou naprosto ve stejném stylu jako Karty Kouzelné mapy, ale ono to potom ve výkladu také má své kouzlo. Odlišuje se.
Takže - nejsme zdaleka u konce, tyhle karty čekají na pořádnou praxi!
Renata Petříčková, U modré kočky

Komentáře (0)

Přidat komentář