Desátý kruh- vymyšlená nová úroveň pekla nebo peklo v nás samotných?

recenze

Desátý kruh (2007) 5 z 5 / Kniholapka
Desátý kruh

Tato autorka je známá tím, že rozebírá témata, na která lze nahlížet z více úhlů pohledu. Ani tato, zatím poslední kniha, není výjimkou.

V tomto příběhu se zabýváme událostmi, které postihly rodinu Stoneových. Zvnějšku úplně normální rodinka. Zevnitř je to mnohem složitější propletenec vztahů.
Daniel Stone, manžel a milující otec. Navíc malíř komiksů a grafik. Muž, který vyrůstal v drsné krajině Aljašky, kde pohřbil útěkem své démony. Ti se však pomalu vracejí.
Laura Stoneová, matka a manželka, která vyučuje na univerzitě filosofii. A nakonec 16letá Trixie. Svému otci, bez přítomnosti matky oznámí, že ji její bývalý přítel znásilnil. Přesně v tomhle momentě se začíná roztáčet kolotoč událostí, který nás provází zbytkem příběhu. A co teprve, když obžalovaného najdou mrtvého? Pokud si myslíte, že je to klasický detektivní případ, kde najdou vraha a kniha skončí jste na omylu.

I teď po nějaké době od přečtení, při vzpomínce na příběh odlepuji další vrstvy, které v sobě skrývá. Nejvíce mě zaujalo grafické zpracování, kde nás celou knihou provází i komiks Daniela. Krásně příběh doplňuje a ožívá přímo na pozadí hlavního příběhu.
Stoneovy v knize stvořili desátý kruh pekla, místo pro ty, co lžou sami sobě. Ovšem je jen v knize? Neplatí to i pro reálný život?
Závěr knihy mě překvapil, i když jsem to tak trochu očekávala. V hlavě se mi honí tolik myšlenek...Ale přesně to je kouzlem dobré knihy. Po dočtení nás neopouští. naopak nás vtahuje dál do skrytých vrstev příběhu.


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Jodi Picoultová v jednom z rozhovorů prohlásila, že ráda zpracovává náročná témata, která je možno nahlížet z různých stran a která vzbuzují ve čtenářích mnoho otázek. Takovému tématu se věnuje i ve svém novém románu Desátý kruh. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář