Desátý kruh- vymyšlená nová úroveň pekla nebo peklo v nás samotných?

recenze

Desátý kruh (2007) 5 z 5 / Kniholapka
Desátý kruh

Tato autorka je známá tím, že rozebírá témata, na která lze nahlížet z více úhlů pohledu. Ani tato, zatím poslední kniha, není výjimkou.

V tomto příběhu se zabýváme událostmi, které postihly rodinu Stoneových. Zvnějšku úplně normální rodinka. Zevnitř je to mnohem složitější propletenec vztahů.
Daniel Stone, manžel a milující otec. Navíc malíř komiksů a grafik. Muž, který vyrůstal v drsné krajině Aljašky, kde pohřbil útěkem své démony. Ti se však pomalu vracejí.
Laura Stoneová, matka a manželka, která vyučuje na univerzitě filosofii. A nakonec 16letá Trixie. Svému otci, bez přítomnosti matky oznámí, že ji její bývalý přítel znásilnil. Přesně v tomhle momentě se začíná roztáčet kolotoč událostí, který nás provází zbytkem příběhu. A co teprve, když obžalovaného najdou mrtvého? Pokud si myslíte, že je to klasický detektivní případ, kde najdou vraha a kniha skončí jste na omylu.

I teď po nějaké době od přečtení, při vzpomínce na příběh odlepuji další vrstvy, které v sobě skrývá. Nejvíce mě zaujalo grafické zpracování, kde nás celou knihou provází i komiks Daniela. Krásně příběh doplňuje a ožívá přímo na pozadí hlavního příběhu.
Stoneovy v knize stvořili desátý kruh pekla, místo pro ty, co lžou sami sobě. Ovšem je jen v knize? Neplatí to i pro reálný život?
Závěr knihy mě překvapil, i když jsem to tak trochu očekávala. V hlavě se mi honí tolik myšlenek...Ale přesně to je kouzlem dobré knihy. Po dočtení nás neopouští. naopak nás vtahuje dál do skrytých vrstev příběhu.

Komentáře (0)

Přidat komentář