Dědičkou krále Artuše

recenze

Pokrevní cejch (2023) 4 z 5 / Vendea
Pokrevní cejch

Bree toužila pouze po jediném - zjistit, proč její matka zemřela. Zapletla se ale do věcí, o kterých běžní smrtelníci nemají ani tušení. Spolek Mýtošů, kteří ochraňují potomky rytířů Kulatého stolu. Démony, bažící po jejich síle a životech. A magie kořene a půdočarných. Bree je něčím naprosto novým a nevídaným - médiem, krvečárnou a dědičkou krále Artuše. Její život je díky tomu v neustálém ohrožení... Podaří se jí zachránit svou lásku a naučit se ovládat nové schopnosti?

Pokrevní cejch navazuje přesně tam, kde skončili Mýtonoši. Čtenáři již mají nějaké povědomí o světě a o tom, jak fungují pokrevní linie, a tak je čas se zaměřit i na jiné aspekty. Kromě milostného trojúhelníku lehce naznačeného již v prvním díle nás čeká spolu s hlavní hrdinkou cesta za sebepoznáním a objevováním vlastní kultury.

Deonn do děje zahrnula i rasové problémy a otroctví, což mu dodává na realističnosti. I když má kniha vyšší počet stran, je neuvěřitelně čtivá a dynamická. Sem tam se sice najdou nudnější momenty, nijak výrazně ale požitek z četby nezkazí.

Postavy jsou jedním ze stěžejních pilířů celé série. Vše stojí především na naší hlavní hrdince Bree. Ta od prvního dílu ušla velmi dlouhou cestu, která stále nekončí. Rozhodně v ničem není dokonalá, což z ní činí velmi sympatickou protagonistku. Bree se o své schopnosti neprosila. Dokonce je ani neumí ovládat, což je dost osvěžující po všech těch op drsňačkách.

Kniha do posledního puntíku splnil všechna má očekávání. A ač si myslím, že je o něco slabší než jednička, rozhodně to nebylo špatné čtení. Bavila jsem se. Líbilo se mi, jakým způsobem si autorka pohrála s celým lorem a vnesla do něj i černošskou kulturu a generační pouta. Velké plus i za romantiku.

Co tedy od dvojky čekat? Cestu za poznáním, sem tam nějakou tu akci a velmi šokující konec, který mě osobně fakt překvapil! Rozhodně tedy neváhejte, celá série za to stojí!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář