Čtvrté křídlo

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / vendy6619
Čtvrté křídlo

Za tuto knihu moc děkuji nakladatelství fragment a nakladatelství Albatros, ale hlavně úžasné Martině.

Knížku Čtvrté křídlo nemusím úplně představovat dopodrobna, protože mám pocit, že touhle knihou momentálně žije celý svět Instagramu a TikToku. A mě vlastně zajímalo celou dobu proč je ta knížka tak často vidět.
V téhle knize máme vlastně úplně všechno co máme rádi. Jsou to draci, tak si hlavní hrdina, musela hlavní hrdinka a především skvěle vypracovaný svět, který stojí za to objevit.

Do knížky mi, ale trvalo trochu delší dobu se začíst, což knížce, ale absolutně neubírá žádný plusový body, protože těch plusů tam má rozhodně víc. Už od začátku ne ale bylo jasné, že budu nadšená, protože svět draků a bojů a černovlasého hrdiny já prostě můžu a zbožňuju.

Je to knížka, kterou absolutně neodložíte, protože musíte vědět co se v tom světě děje a stane.
Tuhle pecku jsem slupla za jeden víkend a mám pocit, že 540 stránek je absolutně málo a vůbec nemám dost světa Violet a Xadena.
Možná o Čtvrtém křídla víte díky TikToku, ale obsahově je naprosto úžasný, stejně jako jazykově A zkrátka ten vykresleny svět je naprosto dechberoucí.

„Proč vůbec jezdci nosí černou?“
„Protože to vypadá drsně.“
„Aby bylo hůř vidět, když krvácíme.“
„Zapomeňte, že jsem se ptala.“

Zbožňuji pošťuchování mezi hlavními je vedlejší mi postavami. Tuhle knížku rozhodně doporučuji úplně všem, ale úplně všem, kteří mají rádi dobrodružství, adrenalin, trochu romantiky a hlavně napětí. Už se strašně těším až si knížku všichni přečtěte a co není řeknete.

Komentáře (1)

Přidat komentář

džej
09.03.2024

Škoda, že někdo, kdo píše recenze, není jazykově vybavený :-(