Co se stane, když se syn americké prezidentky zamiluje do britského prince?

recenze

Červená, bílá a královsky modrá (2020) 5 z 5 / Podlavicí
Červená, bílá a královsky modrá

Alex Claremont-Diaz je chytrý a pohledný mladík, kterého nic nevyvede z rovnováhy tak jako nudný, předvídatelný a upjatý Henry. Je to však mnohem komplikovanější. Alex je totiž syn prezidentky Spojených států amerických a Henry je britský princ. Tenhle klukovský spor, tak nabírá mezinárodní politický dosah a může mít fatální důsledek.

Vše se vyhrotí ve chvíli, kdy se mladící veřejně pohádají na královské svatbě. Pro zachování příměří mezi státy je nutné okamžitě jednat – Alex a Henry musí zahrát divadélko pro média a alespoň na oko se tvářit, že jsou nejlepší přátelé. Postupně ale zjišťují, že ani jeden není takový, jak se veřejnosti prezentují. Kromě toho, že jsou syny „vládců“ světových velmocí, jsou to běžní mladí kluci, kteří mají rádi zábavu, noční zmrzlinu a Starwars. Postupně jejich nenávist přerůstá v přátelství a možná i něco víc.

Nejedna konverzace utichne a ústa visí nad zákusky dokořán, když Alex s Henrym procházejí davem. Alex se pokouší si představit, jak musejí působit: princ a první syn USA, dva přední idoly svých zemí, jdou bok po boku k baru. Je děsivé i senzační naplnit takovou fantazii o bohatých a nedostižných. Tohle lidé vidí, ale nikdo z nich netuší… Jen Alex a Henry.

Červená, bílá a královsky modrá je neuvěřitelně milý, čistý, přirozený, osobitý, romantický, něžný, sexy příběh s poselstvím Děj je čtivý, zajímavý a originální. Pokračovala bych ve výčtu pozitiv, ale došla mi adjektiva.

Nikdy jsem nebyla fanoušek politických témat, ani jsem se nijak moc nezajímala o LGBT literaturu. Jednou jsem četla Willa Graysona od Johna Greena, ale nemělo to u mě valný úspěch, což mě až doteď odrazovalo od dalších pokusů v tomto žánru.

Červená, bílá a královsky modrá je ale průlomové dílo. Něco, na co jsme v dnešní době čekali. Reflektuje témata jako rasismus a homofobie zcela nevtíravým způsobem.

Postupný přerod z nepřátelství na vztah byl krásně vylíčený. Všechno jsem jim věřila, ta chemie a láska z knihy přímo čišela. Kombinace slow romance a hate to love je naprosto dokonalá. Henry a Alex se k sobě perfektně hodili. Dlouho jsem neměla v ruce knihu, ve které bych hrdiny tak shipovala. Celou dobu jsem jim tak moc fandila.

Tato kniha naprosto přesahuje a stírá hranice mezi pohlavím, věkem, postavením či barvou pleti. A doporučuji ji úplně všem.

Děkujeme společnosti Euromedia Group, a.s., za poskytnutí reading copy.

Komentáře (2)

Přidat komentář

Podlavicí
13.11.2020

@maara320 Ano, ano :)

Maara320
09.11.2020

Tato kniha byla pro mě naprostým překvapením. Naprosto s recenzí souhlasím.
Je tady krásně vidět, jak je hranice mezi láskou a nenávistí velmi tenká :-)