Co když je ten pravý Kluk odvedle?

recenze

Kluk odvedle (2020) / LukBook
Kluk odvedle

Nakladatelství CooBoo se rozhodlo vydat v podstatě během chvíle hned několik románů oblíbené americké autorky Kasie Westové, která píše romantické knihy především pro mladší holky. Jednou z nich je i Kluk odvedle.

Charlotte Reynoldsová alias Charlie není úplně typickou holkou. O její výchovu se totiž postaral jen její táta a tři bratři, díky čemuž má ráda především fotbal, vůbec se nefintí a dokáže přechytračit kdejakého kluka. Jednoho dne musí za trest začít pracovat v módním butiku, což ji přinese nový pohled do světa holčičího oblečení a make-upu. Navíc si začne víc než dobře rozumět se svým sousedem Bradenem, který je skoro jako její čtvrtý bratr. Nechce ovšem pokazit jejich velké přátelství a copak by se mu vůbec mohla líbit?

Viděl jsem několik filmů s podobnou tématikou, kdy má holka radši klučičí zábavu, potom se jednoho dne pořádně obleče, namaluje, a nakonec i zamiluje. A vždycky to byla vlastně zábava. Proto jsem se rozhodl zkusit i Kluka odvedle a nelituji toho. Jasně, co si budeme povídat, jedná se o knihu především pro holky. Na druhou stranu v ní najdete i slušnou porci humoru, drama, a nakonec bouřlivý happyend. Jak jinak.

Hlavní hrdinka Charlie je vesměs docela sympatická, i když spousta kluků tyhle babochlapi moc nemusí. Líbil se mi postupný vývoj její postavy, zvraty okolo jejího osobního i rodinného života a neotřelý charakter. Hned od začátku si jí asi nezamilujte, ale něco na té holce prostě je. Během děje začne pracovat ve zmíněném salónu, získá nové kamarádky a objeví své ženské já. A to jí vlastně přivede do cesty i kluky.

Autorka se navíc rozhodla přidat do příběhu jedno rodinné tajemství, které události postupně velice zdramatizuje. Nechybějí samozřejmě ani silné emoce, a to nejen ve formě štěstí, ale i velkého smutku. Dojde i na hádky a usmiřovaní, jako už to u všech podobných story prostě musí být.
Líbí se mi, že kniha se nesnaží rvát do vás červenou knihovnu od začátku do konce, ale poměrně nevlezlým způsobem vybudovává romantickou atmosféru a přidává do ní i spoustu věcí okolo. Vlastně by se spousta mladých dívek mohla do Charlie lehce vcítit, protože zažívá strasti i slasti jako mnoho z nich.

Na Databázi knih jsou celkově tituly Kasie Westové velice dobře hodnocené a není se čemu divit. Umí prostě napsat příběh plný citů, ale neopomíná ani zábavnější stránku a dramatické momenty. Tentokrát se kouká na holčičí svět z trochu jiné stránky a neotřelým způsobem, v němž se ovšem určitě najde i mnoho čtenářek.

Kluk odvedle se mi prostě líbil. Občas mám chuť na nějakou tu zamilovanější četbu, která mi zpříjemní den a naplní mé srdce štěstím. Možná to zní trochu nadneseně, ale je to prostě tak. Často se do mojí knihovny dostávají drastické knihy o holocaustu nebo vrahové v detektivkách, a tak je někdy příjemné odbočit i jiným směrem.

V nových vydáních vychází v prosinci i tituly Náhradní kluk a Po tvém boku. Všechny knihy Kasie Westové vydává nakladatelství CooBoo patřící do společnosti Albatros Media.


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Šestnáctiletá Charlotte Charlie Reynoldsová si vždycky myslela, že jí skutečnost, že ji vychovával jen táta a tři starší bratři, přináší samé výhody. Dovede totiž předběhnout, porazit a přechytračit každého kluka, kterého zná - vč... více


Komentáře (0)

Přidat komentář