Co když je ten pravý Kluk odvedle?

recenze

Kluk odvedle (2020) / LukBook
Kluk odvedle

Nakladatelství CooBoo se rozhodlo vydat v podstatě během chvíle hned několik románů oblíbené americké autorky Kasie Westové, která píše romantické knihy především pro mladší holky. Jednou z nich je i Kluk odvedle.

Charlotte Reynoldsová alias Charlie není úplně typickou holkou. O její výchovu se totiž postaral jen její táta a tři bratři, díky čemuž má ráda především fotbal, vůbec se nefintí a dokáže přechytračit kdejakého kluka. Jednoho dne musí za trest začít pracovat v módním butiku, což ji přinese nový pohled do světa holčičího oblečení a make-upu. Navíc si začne víc než dobře rozumět se svým sousedem Bradenem, který je skoro jako její čtvrtý bratr. Nechce ovšem pokazit jejich velké přátelství a copak by se mu vůbec mohla líbit?

Viděl jsem několik filmů s podobnou tématikou, kdy má holka radši klučičí zábavu, potom se jednoho dne pořádně obleče, namaluje, a nakonec i zamiluje. A vždycky to byla vlastně zábava. Proto jsem se rozhodl zkusit i Kluka odvedle a nelituji toho. Jasně, co si budeme povídat, jedná se o knihu především pro holky. Na druhou stranu v ní najdete i slušnou porci humoru, drama, a nakonec bouřlivý happyend. Jak jinak.

Hlavní hrdinka Charlie je vesměs docela sympatická, i když spousta kluků tyhle babochlapi moc nemusí. Líbil se mi postupný vývoj její postavy, zvraty okolo jejího osobního i rodinného života a neotřelý charakter. Hned od začátku si jí asi nezamilujte, ale něco na té holce prostě je. Během děje začne pracovat ve zmíněném salónu, získá nové kamarádky a objeví své ženské já. A to jí vlastně přivede do cesty i kluky.

Autorka se navíc rozhodla přidat do příběhu jedno rodinné tajemství, které události postupně velice zdramatizuje. Nechybějí samozřejmě ani silné emoce, a to nejen ve formě štěstí, ale i velkého smutku. Dojde i na hádky a usmiřovaní, jako už to u všech podobných story prostě musí být.
Líbí se mi, že kniha se nesnaží rvát do vás červenou knihovnu od začátku do konce, ale poměrně nevlezlým způsobem vybudovává romantickou atmosféru a přidává do ní i spoustu věcí okolo. Vlastně by se spousta mladých dívek mohla do Charlie lehce vcítit, protože zažívá strasti i slasti jako mnoho z nich.

Na Databázi knih jsou celkově tituly Kasie Westové velice dobře hodnocené a není se čemu divit. Umí prostě napsat příběh plný citů, ale neopomíná ani zábavnější stránku a dramatické momenty. Tentokrát se kouká na holčičí svět z trochu jiné stránky a neotřelým způsobem, v němž se ovšem určitě najde i mnoho čtenářek.

Kluk odvedle se mi prostě líbil. Občas mám chuť na nějakou tu zamilovanější četbu, která mi zpříjemní den a naplní mé srdce štěstím. Možná to zní trochu nadneseně, ale je to prostě tak. Často se do mojí knihovny dostávají drastické knihy o holocaustu nebo vrahové v detektivkách, a tak je někdy příjemné odbočit i jiným směrem.

V nových vydáních vychází v prosinci i tituly Náhradní kluk a Po tvém boku. Všechny knihy Kasie Westové vydává nakladatelství CooBoo patřící do společnosti Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář