Čajovna v Tokiu – pojďte navštívit oázu klidu

recenze

Čajovna v Tokiu (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Čajovna v Tokiu

Fiona Hanningová vyhrála plně hrazený pobyt v Japonsku. 14 dní se jí bude věnovat mentor a po návratu do Anglie jí uspořádají výstavu fotografií z cesty. Její sem se začíná plnit. Všechny obavy hodí za hlavu a bude si užívat. Jenže její radost opadne už na letišti, když jí vyzvedne slavný fotograf Gabriel Burnett. To je zlý sen! Muž, který jí kdysi zlomil srdce je tady, v Tokiu a její jmenovkou v ruce...

Nejsem zrovna nadšený fanoušek romantického žánru, ale pro knihy Julie Caplin mám slabost. A to myslím naprosto vážně, takže ani tento díl Romantických útěků mi nesměl chybět.

A opět jsem naprosto spokojená, útěk z reality se vydařil. Okolí jakoby zmizelo a já se nesla na vlně klidu a vdechovala pokojnou atmosféru Japonska. Na 328 stranách jsem dostala přesně to, co jsem očekávala - nahlédnutí pod pokličku čajového obřadu, výlet k hoře Fudži, ochutnávka japonských specialit. Bylo toho mnohem víc a samozřejmě chuťové pohárky měly žně. Po delší době jsem ke knize nepila kávu, a díky čaji jsem si čtení užila ještě víc.

Čajovna v Tokiu (stejně jako „sestry“ ze série) je knihou odpočinkovou, vyprávěním ze života a mně se moc líbil ten kontrast mezi klidem v zahradách a mumrajem v přeplněném Tokiu.
Romantická linka je tu, oproti předchůdkyním, přece jen trochu v pozadí a nastává až někde v půlce knihy (a rozhodně to není nic neočekávaného), ale to ničemu nevadí. Máme tak čas seznámit se dostatečně s tím, co se kdysi stalo, podíváme se na to pohledem jak Fiony, tak i Gabriela.

Jestli máte chuť dát si šálek dobrého čaje a odpočívat, tahle kniha Vám určitě bude dělat skvělou společnost.

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Grada Publishing (Cosmopolis).

Komentáře (0)

Přidat komentář