Brnění v akci

recenze

Tajemství domu Thornů (2023) 4 z 5 / strana394
Tajemství domu Thornů

Věřím tomu, že titul Kouzla rodu Thornů už spousta z vás zná. A jestli ne tak doporučuji se podívat. Je to kniha dělaná přímo na míru pro všechny knihomoly. Ohromí vám světem, ve kterém jsou knihy živými tvory, ke kterým se musíte chovat velmi jemně, jinak se z nich vyklubou obrovské příšery z kůže a inkoustu. Skvěle tu funguje prolínání světa knih se světem kouzel. Kouzlení je v této knize jiné, než by si člověk představil. Každý čaroděj musí mít svého démona. A právě onen jeden démon se mi neskutečně vryl pod kůži a je to jedna z mých nejoblíbenějších knižních postav.

Takže když autorka napsala volné pokračování, neváhala jsem ani vteřinu. A bylo naprosto skvělé se zase vrátit do toho světa. V knihách nám vystupuje Elisabeth, která vyrostla přímo v knihovně, utíkala z vyučování a raději se zabývala prolézáním tajných chodeb. Je neuvěřitelně statečná, chytrá, silná a nemá nejmenší problém se ohánět mečem. Další postavou je Nathaniel, krásný, mladý, lehce arogantní magistr magie se skvělým humorem. Snad se na mě nebudete zlobit, když vám prozradím, že jeho magie není jediná, která ve vzduchu jiskří.

V této doprovodné novele sledujeme osudy našich hlavních postav a jak se jejich životy od minula změnily. Nenajdete zde žádný složitý příběh, velké akce nebo napětí, ale i přes to se zde dozvíte spoustu dalších nových informací. Pro mě jako pro milovníka prvního dílu to bylo krásné příjemné čtení na jedno odpoledne.

Hodnocení: 4,5/5

Knížku jsem četla v rámci spolupráce s nakladatestvím Albatrosmedia.
IG: @strana394


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Elisabeth si zvyká na nový život s kouzelníkem Nathanielem Thornem. S návratem jejich démonického společníka Silase ale přibývá i zvědavých novinářů. K tomu se na panství rodu Thornů začne dít cosi podivného: strážci zničehonic uv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář