Bella Donna: Paní Mantovy

recenze

Bella Donna – Paní Mantovy (2023) 4 z 5 / Maru.Maruska
Bella Donna – Paní Mantovy

Dnes přináším tip na knihu pro všechny milovnice historických románů. Autorka Catherine Aurel u nás zatím není příliš známá. Pod záštitou nakladatelství MOBA však vycházejí knihy z její série Bella Donna. Já jsem minulý rok přečetla první díl Kráska z Florencie a byla jsem nadšená. Proto jsem se nyní s chutí pustila do volného pokračování s názvem Paní Mantovy.

Autorka svůj příběh zasadila do Florencie. A rovnou vám mohu říct, že i já jsem během čtení zatoužila toulat se florentskými ulicemi. První díl se odehrává v roce 1469. Hlavní hrdinky tu máme hned dvě: jednou z nich je mladá šlechtična Simonetta, kterou se rodiče rozhodli provdat za syna významného florentského kupce s cílem získat lepší společenské postavení. Manželství je však úplně jiné, než si dívka představovala. Bez lásky, bez vášně... Simonetta požádá o pomoc Cosimu. Cosima rozjíždí podnikání s kosmetickými přípravky (a také s cennými informacemi) a právě s její pomocí se ze Simonetty stane nejkrásnější žena Florencie. Naučí ji, jak o sebe pečovat a jak si získat srdce (každého) muže... Mně tento příběh o lásce, intrikách a krásách Florencie tehdy velmi zaujal.

Asi vám nemusím říkat, že má očekávání spojená s druhým dílem s názvem Paní Mantovy byla veliká. A opět nejsem zklamaná. I tentokrát vás autorka přenese do Florencie, jen se ocitnete v roce 1534. Dozvíte se, jaký bude osud kosmetického impéria Bellani. Opět nechybí romantická linka, intriky, boj o lásku i o moc.

Spokojení budou i milovníci umění, ani na tuto oblast autorka v žádné ze zmíněných knih nezapomněla. Vždyť Florencie byla evropským centrem umění! Setkáte se s mnoha malíři: v prvním díle vystupuje třeba Sandro Botticelli, ve druhém Tiziano či samotný Leonardo da Vinci! Zkrátka rozhodně se máte na co těšit, tak neváhejte a pusťte se do čtení.

Myslím, že milovnice historických románů budou s knihou spokojené. Rozhodně doporučuji pořídit si rovnou oba díly, protože zkrátka stojí za přečtení. Budou vám skvělými společníky třeba na letní dovolenou, které jsou zatím stále v plném proudu!

Komentáře (0)

Přidat komentář