Barbara Moore, Ciro Marchetti: Královský zlatý tarot

recenze

Královský Zlatý tarot (2022) 5 z 5 / RenataP
Královský Zlatý tarot

Vskutku královský, zářivý a graficky mimořádně vydařený tarot.

Královský zlatý tarot nás zve do kouzelného světa mýtů, v němž ožívají prastaré motivy a archetypy tarotových karet. Bezpochyby toto luxusní vydání doslova září a působí luxusním dojmem. I knížečka je o úroveň výš, protože obsahuje BAREVNÉ OBRÁZKY. To z ní dělá ještě přívětivější čtení – úplně si ho dovedu představit jako čtení na cesty do kabelky.
Nebo čtení do kapsy na procházku přírodou. A zachce-li se vám, otevřete si knížku a počtěte si…

„Sedmička pentaklů
Žena s košíkem stojí u stromu obsypaného pentakly, zatímco opodál se na louce spokojený dobytek a ovce. Stejně jako v případě Vozu, čísla II Velkých arkán, uplatnila tato žena svou vůli a své schopnosti, aby tento strom rodil ovoce. Avšak jde ještě o krok dál než Vůz. Kontroluje svou investici, aby zjistila, zda úroda odpovídá jejímu očekávání a zda se vynaložená námaha vyplatí.
Zaseli jste určitou setbu. Urodily se plody a nastal čas žní. Vyhraďte si čas na to, abyste zhodnotili, jak se vám vaše investice vrátila. Jestliže úroda není taková, v jakou jste doufali, vypočítejte si, co byste příště mohli udělat jinak.
Pozor, abyste kvůli nadšení z úrody nezanedbali bilancování.“

V celé knize najdete také:
- Jednotlivé popisy karet
- Cvičení, které vám pomohou s budováním vztahu k balíčku karet a lepšímu naladění
- Základní informace o tarotu a příklady, jak ho vykládat a vnímat
Je to dle mého názoru jedna z nejlepších tarotových sad pro začátečníky. A to právě pro tu přehlednost, zářivost a luxus. Je totiž snad nejprůhlednějším tarotem, jaký jsem potkala.
O autorech: Barbara Moore a Ciro Marchetti (průvodce, výtvarník) jsou dokonalým párem. Barbara píše knihy, vytváří karetní sady a božsky o nich píše. Ciro Marchetti je výtvarník, který má s tématikou tarotu bohaté zkušenosti, vlastní největší designérskou firmu v USA a oba jsou v tomto oboru věhlasní.
kritiky.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář