Aurora plane

recenze

Aurora plane (2021) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Aurora plane

This or that - Sci-fi nebo fantasy?

Další díl, další poděkování za společné čtení pro @ivka_s_knihou , @zuza_reads a @._kniholka_. . S vámi to čtení dostává další rozměr .

Znovu se setkáváme s partou podivínů a pokračujeme v jejich dobrodružství. Aurora se vyrovnává se svými nabytými schopnostmi a hlavně se svou rolí Spouště. Navíc musí najít zbraň. A taky se musejí všichni vypořádat s tím, co ztratili v prvním díle.
Tohle čtení je vážně terno. Odtrhnout se od Aurory je nadlidský výkon a navíc proč se vlastně odtrhávat, když vás to tak baví, že jo.
Kvalita čtiva je stejná jako v první části série a akce je tu ještě mnohem víc. Nesmím zapomenout na to, že některá rozhodnutí členů jednotky jsou trochu… no, jak to říct? Unáhlená? Prostě jsou to teenageři, takže občas reagují trochu jinak, než by si situace zasloužila.
Konec prvního dílu byl sice otevřený, ale to se s koncem toho druhého nedá vůbec srovnat. A víte, že se ještě neví, kdy bude překlad třetí části? Ptala jsem se u zdroje a prý se snad letos dočkáme. A můžete mi někdo říct, jak mám vydržet čekat?
Snad to zvládnu a dočkám se. Zatím tady na mě čekají již dokončená série tohoto autorského dua anebo pokračování Nikdynoci od skvělého Jaye Kristoffa.
Bylo to tak dobré, že jsem si knihu koupila po pár kapitolách. Ekniha byla v tomto případě nic moc, protože před každou kapitolou jsou vysvětlivky v temném zobrazení Magelana. Možná si s tím vaše čtečka/tablet poradí. Mě to ale rušilo.

Obálka a grafika: Kal je fešák, což? Já jsem teda s obálkou spokojená.

Verdikt: Jednoznačně must have. A už teď se strašlivě těším na třetí díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář