Assassin a čarodějka!

recenze

Král Škorpion (2002) 5 z 5 / TerezaMondeková
Král Škorpion

Memnon je vládce, který je bezcitný, krutý, nemilosrdný a hlavně nenasytný. Chce stále víc a víc. Spoustu lidem přinesl bolest a utrpení. Navíc má eso v rukávu... má po svém boku čaroděje, který vždy úspěšně předpoví výsledek každé války a bitvy. Memnon tak úspěšně rozšiřuje svou vládu v pouštích Středního východu. Ale to mu nestačí. Memnon chce naplnit prastarou věštbu... stát se Králem legend, bohy milovaným panovníkem... Jenomže bozi si zvolili někoho jiného!

Mathayus je vycvičený a udatný bojovník, který nemá sobě rovného. Právě teď dostal důležitý úkol... zabít čaroděje. Ale jeho plán, jak to udělat se zhroutil... není to čaroděj, ale čarodějka. Nádherná žena. Osud čarodějnici a Mathayuse svede dohromady. Mathayus a zbytek pouštních kmenů se sjednotí. Je načase ukončit Memnonovu tyranii, ale v sázce je mnohem víc.



Film o Králi Škorpionovi jsem si zamilovala, takže jsem byla pochopitelně zvědavá, jak bude napsaná kniha. Líbila se mi víc kniha než film.

Kniha je napsána poutavě a zajímavě. Boje byly popsaný opravdu úžasně a záživně. V příběhu nechyběla ani láska, dobrodružství a nebezpečí. U knihy jsem se několikrát i zasmála... hlavně když Mathayus přistál v místnosti, která byla Memnonův harém a pak následně přistál v místnosti, kde se koupala nahá čarodějka. Měl šťastný den. Taky se mi moc líbily stránky, které byly nádherně ozdobené.

V knize se mi líbilo, že si občas postavy řekly něco úplně jiného, některé jejich reakce a projevy byly jiné než ve filmu a mě se to v knize líbilo mnohem víc. Přišlo mi, že v knize dával Mathayus více najevo svou náklonost ke Kasandře. Více se o ni staral, více ji ochraňoval... dával otevřeně najevo, že je to jeho žena. Mathayus mi v knize přišel ochranitelský, ohleduplný, odvážný, citlivý, bezpochyby nádherný muž a úžasný bojovník.

Musím říct, že v jedné chvíli mi i Memnon přišel jako by se do Kasandry upřímně zamiloval, ale spíše ho asi přitahovalo to, že to byla bez pochyby krásná žena, kterou nemohl mít. Ani se Kasandře nedivím, že Memnonem opovrhovala. Mít něco s mužem, který ji v jedenácti odvedl od její rodiny a celou ji vyvraždil... to by se i mě zvedal žaludek. A když se pak objeví chlap jako je Mathayus... no, myslím, že žádná by Mathayusovi neodolala.

Komentáře (0)

Přidat komentář