Aplikace lásky aneb Láska přes internet

recenze

Aplikace lásky (2020) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Aplikace lásky

Jak často měníte žánr četby?
.
Já mívám “záchvaty“, když potřebuju nutně silnější romantickou linku. Proto pak mám najednou tři nebo i pět typicky romantických nebo i erotických románů. Většinou jsou to takové jednohubky. Nejlepší jsou na takovéhle romantiky knihy z doporučení. A já za tohle doporučení děkuji znovu @bookaholicjessie. Jestli jí neznáte, jukněte k ní, protože její tipy jsou sázka na jistotu. Zatím jsem nikdy nebyla zklamaná.
.
Zápory: Jedna z takových jednohubek byla i Aplikace lásky. Té by prospělo malé zkrácení a víc práce. Ne, že by se nečetla dobře, ale pomalý rozjezd byl pomalý až moc. Navíc téma knihy mi moc nesedlo. Najmout si někoho, kdo si bude s vaším vybraným “vzorkem“ ze seznamky psát a vydávat se za vás… To je prostě špatně.
Konečná zápletka knihy mi vůbec nesedla. Takhle se přece nechová čerstvě zamilovaný člověk, proboha.
Ale pojďme se podívat ještě na postavy. Zoe byla sice milá, ale tak málo průbojná, že bych jí dala facku. Tak se holka trochu snaž, sakra! Docela mě to rozčilovalo.
.
Klady: Naproti tomu Miles se mi líbil moc. Z toho podvedeného mrzouta bylo potřeba sundat pár vrstev a bavilo mě je sloupávat. Z postav se mi nejvíc líbila mořská panna Mary. Její hlášky byly fakt super. Klidně bych snesla v příběhu víc jejího humoru.
Co musím ocenit je prostřední kavárny. Takový základ příběhu, o kterém by si člověk myslel, že bude po chvíli nuda, ale souboj o stůl byl legrační. Autorka nám dává nahlídnout i do ulic New Yorku, a zase bych snesla i víc takových výletů.
.
Obálka a grafika: Z obálky nejsem nijak zvlášť nadšená. Nenadchne a neurazí, ale v knihkupectví bych si jí asi nevšimla.
.
Verdikt: Kniha se mi docela líbila a oceňuji její nápad. Myslím, že jsem docela přísná, ale mám za sebou pár hodně dobrých romantických zápletek, tak mě asi hned tak něco neuspokojí. 3/5.

Komentáře (0)

Přidat komentář