Anděl smrti

recenze

Anděl smrti (2022) 3 z 5 / Jenda744
Anděl smrti

Mnoha čtenáři milovaný spisovatel Vlastimil Vondruška napsal další nový příběh! A díky nakladatelství MOBA, které jej právě vydalo, se nyní všichni můžeme pustit do čtení. A pozor: jde již o jubilejní – třicátý! – román ze série Hříšní lidé Království českého s názvem Anděl smrti. Opět tak máte možnost navštívit (nejen) hrad Bezděz a prožít další napínavé detektivní dobrodružství společně s vašimi oblíbenými hrdiny – s Oldřichem z Chlumu, panošem Otou a Divišem!

Já jsem byl příjemně překvapen, jak důležitou úlohu tentokrát sehrál panoš Ota! Snad vám neprozradím příliš, když napíši, že jako vyšetřovatel se opravdu vytáhl! Osobně si myslím, že je docela těžké napsat tolik knih z jedné série – se stejnými hlavními hrdiny. Je třeba neustále vymýšlet nové a nové zápletky. To se autorovi zatím docela daří, ačkoli je jasné, že některé z knih série se vám prostě budou líbit více a jiné méně. Tato nejnovější bych řekl, že je takový zlatý střed. Možná vás úplně nenadchne, ale zároveň také neurazí.

V příběhu vystupuje více postav, pro některé čtenáře nejspíš nebude úplně snadné se v nich orientovat. Já s tím tedy povětšinou problém nemívám – a ani tady jsem neměl, ale určitě vám mohu doporučit si vše podstatné vypsat, abyste se zbytečně v ději neztráceli. To by totiž byla škoda. I samotný děj je tentokrát docela zamotaný, ale já to vnímám spíše jako přednost příběhu. Přece jen si rád přečtu vyprávění, u kterého musím i já alespoň trošku přemýšlet... Takže za mě je to v pořádku!

Za nejlepší díl celé série tuto knihu označit nemohu, ale ani za nejhorší. Mohu napsat, že má očekávání byla naplněna. Čtením jsem si zpříjemnil jeden náročný večer, takže svůj účel naprosto splnila. A už se těším, jaké detektivní dobrodružství si pro nás Vlastimil Vondruška připraví příště! Rozhodně totiž nepatřím k těm čtenářům, kteří si přejí, aby se už raději věnoval jiným tématům či sériím. Naopak – jsem zvědavý, kolik dalších dílů nás ještě s panošem Otou a Oldřichem z Chlumu čeká a co všechno si pro ně vymyslí.

Komentáře (0)

Přidat komentář