Amor por españa

recenze

Láska po španělsku (2023) 5 z 5 / Aracely
Láska po španělsku

Tato kniha se mi moc líbila! Většinou se mi nestává, abych četla knihu v kuse, začala v noci a pokračovala po celé odpoledne. Tady to ale nešlo jinak! U mě zabodoval už název knihy, všechno co se pojí se Španělskem, jejich řečí, kulturou a naturelem mě láká. Po přečtení anotace jsem měla jasno, že si jí musím přečíst. Je to Láska po španělsku, nikoliv láska ve Španělsku, děj se odehrává v New Yorku teprve v půlce knihy se přesouváme do Španělska, kdyby někoho mátlo, že se to neodehrává celé ve Španělsku tak jenom doplnění...


Hlavní hrdinka se jmenuje Catalina Martinová zkráceně se jí říká Lina.
Jediný, kdo jí říká celým jménem je Aaron Blackford, který jí tak oslovuje schválně, aby jí vytočil. Je to její kolega a Catalina ho nesnáší, španělsky mu nadává, protože jí nemůže rozumět a pořád se hádají jako kočka s myší. Hlavně Catalina si nebere servítky. Za měsíc letí se sestře na svatbu a vymyslela si imaginárního přítele, který s ní na tu svatbu má přiletět. V reálu nikoho nemá, ale bude tam její bývalý snoubenec Daniel se snoubenkou, takže ona tam nechce přijet potupně sama, z této ošemetné situace jí nabízí pomoc Aaron. Už od začátku je ochoten jí pomoci a letět s ní do Španělska, Catalina netuší proč, vzhledem k tomu, jak se k sobě chovají. Jeho nabídku stále odmítá začíná jí ale docházet čas, tak nakonec kývne na jeho nabídku...


Nejvtipnější část knihy začíná odletem do Španělska. Lina musí s pravdou ven, že Aaron bude na svatbě hrát i jejího přítele na oko. Musejí oklamat celou její rozvětvenou, španělskou, hlučnou a temperamentní rodinu.

Mně osobně se kniha líbila už od prvních stránek. Romantiky tady máme dost, tato kniha by se dala přirovnat ke knize Hypotéza lásky, ale tato se mi líbila o fous více. Víc se mi tady líbil hlavní hrdina Aaron. Paličatá, tvrdohlavá, temperamentní, upovídaná Catalina mi taky přirostla k srdci. Aaron ale o něco více. Je jako nějaký dokonalý, (jak ho sama nazvala Catalina) - řecký bůh, jen se samými dokonalými vlastnostmi, úžasnou, oči přecházející postavou a neskutečnou trpělivostí vůči ní. Aspoň tak ho popisuje autorka.

To, jak se choval je opravdu vymyšlená fikce, s realitou to nebude mít moc společného, ale o to víc se žena zasní a takového muže si představuje, čistě platonicky v knize... Celé to byla romantická pohádka, ale o to nám přece jde, přečíst si pohádku se šťastným koncem.
Nečekejte žádné dramatické zvraty. Teď jsem četla za sebou dvě mafiánské knihy plné erotiky a násilí, brutálního násilí co se týká mafie, i když s romantickou linkou a potřebovala jsem naprostý relax.
Ten jsem též dostala. Jedná se o začínající autorku a letos vyjde další díl. Moc, moc, moc se těším a doufám že Elena bude psát dál a dál! Je mi velice líto, že už si nemůžu přečíst nějakou další její knihu. Na další díl si počkáme do října, naštěstí letošního roku.

V této knize je to opravdu takové romantické dobývání a až hoodně za půlkou se dočkáváme milostné erotické linky. Takže kniha není o sexu, ani tam nejsou rozsáhlé sexuální scény. Což mě vyhovuje. Většinou dlouhé, erotické scény přeskakuji, ale zde jsem nepřeskočila jediné slovo. Perfektně, citlivě i trošku divoce popsáno. Malinko se dá vytknout slovník. Běžný slovník ani ne, pokud vám nevadí sem tam nějaké peprnější sprosté slovo, ale v sexuálních scénách mi to občas nesedělo. A z hodného a trochu suchara, ,,dvojníka Clarka Kenta se po čase vyklube pěkný samec. Moc se mi líbilo, jak Lina mluvila španělsky, jak se to tam prokládalo s češtinou. Všechno se překládalo do češtiny, takže rozumět určitě budete, ale moc se mi líbilo, jak tam byly ty španělské zdrobněliny, oslovení i to milostné oslovení.
Aaron se o Catalinu během celé doby krásně staral a pečoval o ní, ať už to bylo hrané nebo ne, vždy s maximální trpělivostí a jemností, Jen Catalina si dlouho sedí na vedení, je dost nechápavá a nedůvěřivá. O Aaronovi máte již brzo jasno...

Pro mne letos jednoznačně nejlepší kniha, kterou jsem četla. A v rekordním čase, ten samý den jsem na ní i napsala recenzi. Mám dovolenou, ale tady ta kniha mi nedala spát a nešlo nenapsat pochvalnou recenzi :-).

Přála bych si více takových hlavních hrdinů a více takových knih Úplně nejraději mám, když se nenávist promění v lásku a když se hlavní hrdinové spolu hádají, pošťuchují, aby nakonec samozřejmě skončili spolu, zde je to trošku jinak, ale to nebudu prozrazovat to si přečtěte...


,,Můžu to udělat sama, Blackforde. Já ti s tím můžu pomoct. To asi můžeš, ale nemusíš. Nechápu, co tě vedlo k tomu, abys sem přiletěl jako ten šprt Clark Kent v červené pláštěnce a zachraňoval svět, ale děkuju ne. Možná se Clarkovi trochu podobáš, ale já nejsem žádná dáma v nesnázích. Nejhorší na tom bylo, že jsem ve skutečnosti pomoc potřebovala. Potíže mi dělalo smířit se s tím, že je ochotný mi ji poskytnout zrovna Aaron. Napřímil se v celé své výšce. Tak šprt Clark Kent? Na čele se mu udělala vráska. To mělo být kompliment? Zavřela jsem ústa. Ne. Obrátila jsem oči v sloup, ačkoli na tom možná něco bylo. Vypadal tak trochu jako supermanova tajná identita. Ne jako ten v pláštěnce, ale jako ten, který chodí v obleku, má pravidelnou pracovní dobu a je docela... Sexy na někoho, kdo dělá v kanclu. Nic z toho bych pochopitelně nikdy nepřiznala nahlas. Ani před Rosie. Aaron několik vteřin zkoumal můj výraz.
Asi to budu brát jako kompliment, prohlásil a jeden koutek úst mu maličko zacukal. Ten domýšlivý dvojník Clarka Kenta.

Str. ~ 41.

Já osobně bych dala 10* kdyby to šlo, doporučuji k přečtení!

Komentáře (0)

Přidat komentář