Aktuální téma

recenze

Spící Beatrice (2020) / tracey9
Spící Beatrice

Spící Beatrice vypráví o světě, kde vypukl virus. Najednou upadnete do spánku, hlubokého bezvědomí. Beatrice se rozhodne s tím něco dělat, protože se virus nevyhne ani jejím blízkým. A tak se Beatrice ocitá v CDC jako dobrovolník na testování léku na tento virus. Beatrice se k tomu všemu spřátelí s ostatními dobrovolníky a navíc je tu i Charlie, syn hlavního lékaře :)

Od Spící Beatrice jsem neměla příliš velká očekávání. Navíc jsem asi i trochu skeptická ke knížkám, které byly původně příběhem na Wattpadu - i já tam čtu, ale nějak mám svět Wattpadu a knížek oddělený. A asi proto mě příběh Beatrice tak mile překvapil :) knížka mě zasáhla svou aktuálností, kdy i my řešíme virus a lék na něj se stále vyvíjí. Co mi v knížce trochu chybělo, byl čas před Beiným příchodem do CDC, tedy to, jak lidi prožívali příchod viru, zda byla karanténa, či jak se celá situace řešila. Ale neberu to jako mínus, spíš obrovský potenciál pro prequel :)

Mně osobně se neuvěřitelně líbila i romantická linka. Já na rozdíl od ostatních vnímám to, že ustoupilo vše ostatní do pozadí, jako naprosto přesné a normální. Máte snad pocit, že když se člověk čerstvě zamiluje, nejde vše ostatní do pozadí? Já si myslím, že to tak je, alespoň u mě :D Romantická linka je vlastně spíše obyčejná, ale o to více uvěřitelná a skutečná :) líbilo se mi i to, že Beatrice a jejího prince rozdělilo vlastně nedorozumění. I to je naprosto lidské a skutečné. Já jsem kvůli této romantické lince i téměř přejížděla zastávky a to už se mi dlouho nestalo :D

Zároveň bych ráda i vyzdvihla to, že autorka velmi reálně popsala prostředí CDC i pocity dobrovolníků. Já osobně jsem si zpočátku myslela, že mi bude vadit, že autorka píše o americkém prostředí s anglickými jmény, ale nakonec mi to vůbec nevadilo. Jediné, co bych trochu vytkla, je závěr, ve kterém bohužel chyběly důležité momenty, na které jsem se většinu knihy těšila.

Spící Beatrice jsem jen nerada opouštěla a pevně věřím a doufám, že se do jejího světa ještě vrátíme :) autorce Júlii Matulové moc fandím a těším se na každou její další knihu :) knížce dávám 4,5 hvězdičky z 5 a za poskytnutí knížky děkuji Albatrosmedia - Cooboo.

Komentáře (0)

Přidat komentář