49 dnů, které změní život

recenze

Otevři se lásce (2020) 5 z 5 / RenataP
Otevři se lásce

Kniha otvírá srdce, duši a obrovskou chuť žít. Už prvotní pročtení ukázalo, co potřebuji nechat za sebou - a chci nechat za sebou. A pak jednotlivé lekce byly skutečně intenzivním kurzem, byť vám to každý den může trvat jen pár minut. Ale vědomých minut.

49 kapitol, které na první čtení ukážou na bolavá místa vašeho sebe-vědomí a vztahu k lásce.
49 kapitol, které poctivě plněné den za dnem, za sedm týdnů dokáží změnit vás osobní pohled na vás.
A právě to mění svět kolem vás.
Uvěřte, že je to možné ("jsem šťastná, někdo mě miluje, já miluji jeho, miluju život...")
Řekněte to nahlas ("dejte to vědět sobě samé a vyzařujte to")
Běžte a uskutečňujte to ("žijte a chovejte se tak, abyste se u toho cítila vnitřně spokojená")
No a čtvrtý, asi nejtěžší úkol je, žít tak, abychom nebyly připoutané k výsledku našeho snažení. Jde to... jde to celkem snadno, pokud si dobře zažijete první tři body. Pak skutečně nezáleží na tom, jestli muž vašich snů má černé vlasy nebo blonďaté. Je to prostě on. Vidíte a cítíte ten pocit, jak Vám s ním bude... a žijete tak, že už teď jste spokojená a on jen dokreslí Vaše štěstí.
Tak toto je asi ve stručnosti obsah 49 dílného kurzu, knihy, kterou můžete číst dvěma způsoby:
- najednou - už tady jsem měla pocit, že intenzivně cítím místa, která nejvíc bolí, kde jsem si sama stála na štěstí
- pěkně poctivě lekci za lekcí. Tempo si nechte to své, já jsem některé úkoly odkládala, protože jsem se na ně ještě necítila. Nevadilo to, přišel jejich čas. A ten pomalý a postupný postup má jednu velkou výhodu, lépe a poctivěji si zažijete nejen léčbu starých zranění, ale hlavně vycítíte svou budoucnost, radost a štěstí. Přenastavíte svůj kurz a v některých částech kurzu i obnovíte svou intuici.
Ale to nejdůležitější nás čeká až po absolvování těch sedmi týdnů: vydržet v tomto nastavení. A je jedno, jestli naleznete potom toho pravého, tedy, on si najde Vás. Nebo jestli jen obnovíte spokojenost se svým životem... a vylepšíte stávající vztah, protože v něm budete sama sebou.
Autorka úžasně poskládala celý postup, zároveň se v prvních částech knihy svěřila se svým vlastním životním příběhem, což všemu dodává milou lidskost, chybující něhu, soucit, který s naší minulostí musíme mít, abychom začali nově, jinak. A lépe.
Vydalo nakladatelství Synergie, 2020

Komentáře (0)

Přidat komentář