Vlčí štěstí přehled

Vlčí štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535797/bmid_vlci-stesti-66111a341020c.jpg 4 203 203

Neúspěšný čtyřicetiletý spisovatel Fausto opouští po rozchodu s dlouholetou partnerkou Milán a nachází útočiště v horské vesnici Fontana Fredda. Nečekaně získá místo kuchaře v malé restauraci oblíbené u horalů i lyžařů a vedené srdečnou Babette. I ona před lety utekla z města a vnesla do vesnice trochu přívětivosti. Kromě ní se Fausto spřátelí se svérázným rolbařem Santorsem a sblíží se s mladou servírkou Silvií, která touží pracovat v chatě na ledovci. Na konci lyžařské sezony však restaurace zavře a každý z hrdinů bude muset zjistit, jestli na něj štěstí skutečně čeká ve Fontaně Freddě. V novém románu Paolo Cognetti, inspirován Hokusaiovými 36 pohledy na horu Fudži, kreslí obrázky z každodenního života obyvatel hor, v nichž spolu se změnami ročních období zaznamenává i proměnu lidských tužeb a snů. Snů, jež se stávají neoddělitelnou součástí horské krajiny a nad nimiž hory drží mlčenlivou stráž.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

La felicità del lupo , 2021


Interpreti: Ondřej Brousek
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčí štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

milary
10.05.2024 5 z 5

Jedna z knížek, kdy se vám udidlo zarývá do koutků a vy netrpělivě spěcháte, spěcháme... Kam vlastně? Jak kdo.
Knížka je paličatá. Nejde uspěchat. Za odměnu nás vezme do hor, do úplně jiného časoprostoru, k hledání a vyčkávání. K novým šancím, k předávání štafetových kolíků životních příběhů a zkušeností. K přijetí vlastní volby a sebe sama.
Čte Ondřej Brousek.

JohnCZ
01.05.2024 4 z 5

Příjemné čtení. Do knížky jsem se pustil naslepo a čekal jsem dobrodružnou záležitost ve stylu nějakého útěku do divočiny, ale nakonec je to spíše taková poetická mozaika příběhů o lidech z jedné malé vesnice na úpatí hor. Zprvu mě to až tak nebavilo, asi i proto, že začátek trochu evokuje červenou knihovnu a chvíli trvá, než se čtenář skutečně podívá do hor, a taky proto, že se s hlavními postavami dost míjím z hlediska životních zkušeností, ale postupně si to hezky sedlo. A nakonec musím docenit i ten začátek, který byl pro závěrečné pointování potřeba. Hlavní síla Vlčího štěstí není v příběhu, ale ve všech těch drobných postřezích a téměř až nepostřehnutelných věcech, které utváří život a které nás dělají šťastnými. Byť pro každého to štěstí může být v něčem malinko jiném.


Ema22
12.04.2024 5 z 5

Jedno páteční odpoledne, příjemně strávené s knihou v ruce. Jako bych se vrátila do atmosféry Osmi hor.
"Silvia se rozhodla soustředit na Pasangovy boty před sebou. Na jeho boty, sníh, pravidelnou kadenci kroků, a najednou ucítila, že se její nohy pomalu probouzejí ze strnulosti, srdce a plíce nacházejí svůj rytmus...musela myslet jen na nohy a dech, jen na sebe, Pasanga a sníh."
V podobných chvílích jsem šťastná.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vychází novinka od autora bestselleru Osm hor

06.08.2022


Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)

24.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlčí štěstí v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených254x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených16x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst175x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech3x