Vládci českých zemí přehled

Vládci českých zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328982/mid_vladci-ceskych-zemi-CtM-328982.jpg 4 16 16

Unikátní společné vydání tří publikací od erudovaného historika a zkušeného publicisty Vladimíra Lišky. Autor se v knize věnuje dějinám vládnoucích rodů v českých zemích od Přemyslovců po Habsburky a jejich nejvýznamnějším knížatům a králům. Co rozdělovalo nevlastní bratry Václava IV. a Zikmunda Lucemburského? Jaké překážky musel překonávat reformátor Josef II.? Vítě, že český král a římský císař karel IV. po dvaatřicet let své vlády nezapletl zemi do války, a naopak ji dovedl k největšímu rozkvětu?Dějinné mýty a tradice jsou nedílnou součástí naší historie, mohou však být i zavádějící, neboť mnohé z nich vznikly jako výslednice zjednodušených pohledů na určité výseky minulosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vládci českých zemí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

666Jitka
25.06.2021 4 z 5

Jde o souborné vydání 3.dílů stejnojmenných knih, které vyšly již dříve. Kniha podrobněji přiblíží životy českých knížat, králů a římských císařů. Opět jsem se dozvěděla něco nového a zajímavého. Vyhovuje mi Liškův styl psaní i to, že dokáže člověka stručně, ale přitom poutavě, seznámit se základními historickými fakty a souvislostmi.

TerezaB
16.03.2021

Kniha super. Dlouho jsem se na ni chystala a parádní. Pár matematických překlepů, ale krásnæ kniha


marse1
16.07.2018

Super kniha, psaná velice čtivě, právě dočítám. Najdete tam spoustu informací o našich dějinách. Určitě vhodné i pro studenty. Za mě - doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vládci českých zemí v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x