Vládci českých zemí

Vládci českých zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328982/mid_vladci-ceskych-zemi-CtM-328982.jpg 4 16 6

Unikátní společné vydání tří publikací od erudovaného historika a zkušeného publicisty Vladimíra Lišky. Autor se v knize věnuje dějinám vládnoucích rodů v českých zemích od Přemyslovců po Habsburky a jejich nejvýznamnějším knížatům a králům. Co rozdělovalo nevlastní bratry Václava IV. a Zikmunda Lucemburského? Jaké překážky musel překonávat reformátor Josef II.? Vítě, že český král a římský císař karel IV. po dvaatřicet let své vlády nezapletl zemi do války, a naopak ji dovedl k největšímu rozkvětu?Dějinné mýty a tradice jsou nedílnou součástí naší historie, mohou však být i zavádějící, neboť mnohé z nich vznikly jako výslednice zjednodušených pohledů na určité výseky minulosti.... celý text

Přidat komentář

666Jitka
25.06.2021 4 z 5

Jde o souborné vydání 3.dílů stejnojmenných knih, které vyšly již dříve. Kniha podrobněji přiblíží životy českých knížat, králů a římských císařů. Opět jsem se dozvěděla něco nového a zajímavého. Vyhovuje mi Liškův styl psaní i to, že dokáže člověka stručně, ale přitom poutavě, seznámit se základními historickými fakty a souvislostmi.

TerezaB
16.03.2021

Kniha super. Dlouho jsem se na ni chystala a parádní. Pár matematických překlepů, ale krásnæ kniha


marse1
16.07.2018

Super kniha, psaná velice čtivě, právě dočítám. Najdete tam spoustu informací o našich dějinách. Určitě vhodné i pro studenty. Za mě - doporučuji.

kristynka8493
08.10.2017 5 z 5

super kniha

Dada555
05.09.2017 4 z 5

Super kniha! Presne ten druh knihy co se da cist jak jednim dechem, tak napreskacku, podle potreby. Pred zkouskami z historie naprosto neocenitelna.
Jedina mala technicka - vim ze jde o tri ruzne knihy pohromade, ovsem v tomto velkem vydani by nebylo od veci seradit ty panovniky chronologicky, aby se v tom ctenar lip orientoval. Taktez Rudolf II. toho natropil dost na to aby se nemusel octnout ve stinu Golema, ale to je tema na knihu samo o sobe.
Tahle kniha je klenot.

kej7my
10.05.2017 5 z 5

super kniha, extra rozsáhlá. Najdu tam vše co mě zajímá o komkoli na koho si z českých dějin jen vzpomenu. za mě palec nahoru.