Veterán přehled

Veterán https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479583/bmid_veteran-GkX-479583.jpg 4 195 195

Veterán série

< 1. díl >

Expanze lidské civilizace před staletími nastartovaná Velkým seržantem opět pokračuje, lidé se naučili lépe využívat magii i potenciálně nebezpečnou techniku; potřebují novou úrodnou půdu nekontaminovanou magií, nové zdroje surovin. Začíná vojenská invaze do liduprázdné a neznámé Pustiny prosycené syrovou, nebezpečnou magií. Lidský um a technika proti živlu deformujícímu, ovlivňujícímu vše živé. Max Bronštejn je obyčejný voják, velká slova a hesla pro něj mnoho neznamenají. Chce jen přežít.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veterán. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

borufka
15.03.2024 4 z 5

Po ochutnávce v Seržantovi jsem se pustila do této série, trochu mě překvapilo, že od Lancelota uplynula docela dlouhá doba a technika pokročila jen nepatrně (teď tedy myslím opravdu technika - auta, zbraně, možnosti komunikace), asi je ta magie, co tam tak nepěkně ohýbá přírodní zákony opravdu taková svině, když ani v oblasti vojenství, které je tradičně schopné chrlit novinky s plodností lumíka, se za tu dobu nedostali dál než k lepším tankům a samopalům. A trochu mi vadilo, jak se v knize pořád dokola opakovalo, že panáček po tak složité magickofyzické operaci bez patřičné magickopsychické rehabilitace nebude psychicky ok... to asi stačilo říct jednou, neboť další vývoj děje jaksi i bez toho naznačuje, že se nám z Maxe stává bezskrupulózní monstrum. Ale zatím dobře, mix military, fantasy (i když nám od Seržanta tak nějak ustoupilo do pozadí), gangsterky, jdeme dál, za Kapitánem... a slza za Guzyho, to byl fakt sympaťák (omlouvám se, nevím, jestli se tak tohle jméno píše správně, knihu jsem četla "ušima").

slasherko
04.03.2024 2 z 5

Už to nie je to, čo to bývalo.. Prvých cca 100 strán príbeh krásne beží a ja sa teším. No zrazu sa cítim ako v časovej slučke a príbeh mi príde strašne zrecyklovaný a najhoršie, že v tej istej knihe. Sorry..


tlllk
01.02.2024 5 z 5

Pre mňa najlepší diel série, úprimne som to trochu pokašľal keď som začal posledným dielom a dosť dlho som sa nevedel chytiť ale potom to išlo. Max sa stým nepára, rieši problémy spôsobom príznačným pre tento žáner, po pokračovaní som siahol takmer okamžite. Ako audio te nemá chybu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

16.11.2021


10 nejprodávanějších eknih (srpen)

05.10.2021


Citáty z knihy (7)

Je moudré být ve střehu.


Panák před obědem je stejně dobrej, jako panák po obědě.


I ti největší parchanti o sobě mají dobré mínění.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Veterán v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených259x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených11x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x