Úsvit přehled

Úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461288/bmid_usvit-UOi-461288.jpeg 4 4930 4930

Stmívání / Twilight série

< 4. díl >

Keď milujete toho, kto vás zabíja, nemáte na výber. Ako by ste mohli utiecť, ako by ste mohli bojovať, keby ste práve tým ublížili niekomu, koho milujete? Ak mu nemáte dať nič viac a nič menej ako vlastný život, ako by ste mu ho mohli odoprieť? Niekomu, koho skutočne milujete? Bella Swanová je neodvolateľne zaľúbená do upíra – je to pre ňu krásny sen a zároveň nočná mora, ktoré vytvárajú jej nebezpečne vyhrotenú realitu. Na jednu stranu ju ťahá silná vášeň, ktorú cíti k Edwardovi Cullenovi a na druhú hlboké puto k vlkolakovi Jacobovi Blackovi a prežila búrlivý rok plný pokušenia, strát a sporov, kým dospela k rozhodujúcemu okamihu. Rozhodne sa teraz vstúpiť do temného, no zvodného sveta nesmrteľných, alebo bude pokračovať v ľudskom živote? Od odpovede na túto otázku závisí osud dvoch kmeňov. Keď sa Bella už raz rozhodla, začína sa prekvapivý sled nevídaných udalostí s potenciálne ničivými a tajomnými dôsledkami. Práve keď sa zdá, že sa zamotané pradivá Bellinho života – ktoré sa po prvý raz objavili v Súmraku, potom sa zamotali a potrhali v Nove a Zatmení – znova rozpletú a usporiadajú, mohli by byť zničené… navždy? Úsvit, úžasný a s napätím očakávaný záver ságy Twilight, odhaľuje tajomstvá a záhady tohto fascinujúceho romantického eposu, ktorý okúzlil milióny čitateľov.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Breaking Dawn , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úsvit. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (361)

vercatko20
21.04.2024 odpad!

(SPOILER) Ne, tenhle díl se mi nelíbil. Možná bych ho zhodnotila asi i jako nejhorší a nejvíc hloupej.
Bella ani jako upírka nedostala žádný šmrnc. Stejná fňukna jako předtím. Jediné plus na tom mělo snad jen to, že Edward konečně přestal fňukat a řešit každou modřinku, co Belle nechtíc udělá.
To mě třeba děsně štvalo na jejich líbánkách - druhý den po sexu asi tak 5 stránek fňukal, že jí udělal modřiny a že to nesmí dopustit a bla bla..

Téma sexu je tu teda taky hrozně vtipné. Neříkám, že z YA knih bych udělala porno literaturu, ale když 19 letá Bella a třeba 200 let starý upír nedokáží o sexu mluvit narovinu a baví se o něm jako 13 leté děti, to mě hrozně triggruje.
Hlavně, že nám ale autorka dopřála doslovný popis toho, jak Eda Belle prokousl dělohu u porodu a x dalších nechutností, jako by nic. Fuj.

Suma sumárum - děs a hrůza.
Docela se děsím toho, co mě čeká u Půlnočního slunce :((

mia.com
10.04.2024 5 z 5

Tak jako v tom náctiletém věku jsem to jako dívka totálně žrala i s navijákem a toužila po vlastním upírovi, jak jinak :D. Ne, že by to bylo literární veledílo a Bella byla v knihách dost otravná, ale všechno odpuštěno.


Grace_Foster
27.03.2024 odpad!

Taaaakže kde začít... no tak 1. by asi bylo to, že já od začátku nesnáším Jacoba a teď je ½ knihy o něm. Za druhé už je to moc roztahané a je v tom celkem chaos. A zatřetí se mi zcela nelíbí Bellina povaha. A úplně nejhorší je, že se do příběhu připletlo malé dítě!! Vždyť Belle je 18!!!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2009 - British Book Awards (British Children's Book of the Year)


Kniha Úsvit v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených9 203x
ve Čtenářské výzvě145x
v Doporučených367x
v Knihotéce2 051x
v Chystám se číst241x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech23x