Upírské příběhy přehled

Upírské příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111146/upirske-pribehy-111146.jpg 3 79 79

Kniha obsahuje sedm rozsáhlejších povídek Artura Conana Doyla. Ve třech z nich vystupuje Sherlock Holmes a doktor Watson, zbývající čtyři mají jiné hrdiny a doposud nebyly česky vydány. Všechny spojuje postava upíra, pojatého jako lidský upír se zvláštními, či dokonce nadpřirozenými schopnostmi, který se snaží podmanit si jiného člověka, ovládnout jeho vůli, vysát z něj energii a sílu umožňující vzdorovat. Jde o půvabné ženy-upírky, ale i o charismatické muže. Sedm povídek doplňuje povídka osmá současného autora Billa Cridera Případ zmizelého upíra, v níž se Holmes a Watson setkají s autorem slavného románu Dracula Bramem Stokerem. Kniha obsahuje též zajímavou přílohu - komentovaný seznam všech románů, povídek a komiksů současných autorů, v nichž se potkává slavný detektiv Sherlock Holmes s neméně slavným hrabětem Draculou či jinými upíry. Knížku sestavili Robert Eighteen-Bisang, „vampyrolog" a vlastník nejslavnější sbírky knih o upírech, a Martin H. Greenberg, muž, který přivedl na svět přes 2000 knih a obdržel čtyři prestižní ceny za celoživotní zásluhy v oblasti sci-fi, detektivek a paranormálních hororů.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Brána
Originální název:

Vampire Stories , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Upírské příběhy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Knihomolka506
07.04.2022 5 z 5

"Z doby kamenné "
Sbírka hororových povídek od známých autorů. Překvapilo mě setkání slavné detektivní dvojky SH.+ dr. W. se slavným autorem dnes už dobře známého krvesaje Drákuly Bramem Stokrem v Případu zmizelého upíra. Ostatní povídky se mi líbily, ale ne tak hodně jako takhle.

666Jitka
14.09.2021 4 z 5

Celkové se mi kniha líbila a v těchto pro mně docela hektických dnech byla dobrou volbou, protože na nic těžšího bych neměla kapacitu. Některé povídky byly předvídatelné, ale celkově mám styl sira Arthura C. Doyla ráda a sedí mi. Osmá bonusová povídka od Billa Cridera byla takový lepší průměr. Zajímavý je také přehled Holmesových setkání s upíry v literatuře.


zandlstan
08.01.2021 3 z 5

Některé příběhy byly fajn, ale jako celek mě to neoslovilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Upírské příběhy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených5x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech4x