Revoluce přehled
František Kotleta (p)
Underground série
< 2. díl
Svět se ponořil do temnoty, ale Praha City je šťastné město plné neonů a milionů spokojených lidí. Alespoň to tvrdí zprávy City News. Jenže i redaktoři všudypřítomného televizního kanálu vědí, že pod povrchem bublá revolta. Korporace se rozpadají a po mnoha letech se chystají volby, které přinášejí nejen slovní přestřelky, ale i krev v ulicích. V těch ulicích, po nichž prý kráčí Digitální Mesiáš, jenž přišel spasit svět poté, co čarodějky selhaly. Detektiv Petr Vachten má ale jiné starosti. Umírají vlivní lidé a do City News přicházejí informace od jejich vraha, který si říká Zodiak. A co je nejhorší – digitální mládež propadla kouzlu retrorapových verzí písní Hany Zagorové! Vítejte v postapunkovém světě Františka Kotlety, který očaroval tisíce českých čtenářů a stal se bestsellerem lockdownů v roce 2020, 2044, 2056, 2077 a v doplněné verzi i v roce 2103.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Revoluce. Přihlašte se a napište ho.

Ten cyberpunk mi vubec nesedi, nevim jestli je to prostredim nebo postavami, ale prislo mi, ze si tam nelze vybudovat vztah k zadne z postav a bylo mi uplne jedno co se se kterou stane. Lidi se tam rezou hlava nehlava, umiraji hlady a nekdo se namaha vysetrovat serioveho vraha ve meste, ktere je jedna obrovska antiutopie..? meh. Uz jednicka me vlastne nebavila a nejak ze setrvacnosti sem zabloudil az do dvojky. Kotletuv prime uz mam asi precteny, cas dat prostor nekomu dalsimu

Zase čítam druhý diel pred prvým.
Ale to je tým, že som dohrala Cyberpunk a chýba mi to prostredie a táto kniha bola poruke. Idem dohnať a zháňam aj pvú časť.
Aj keď Kotletova Praha nie je Night City, má skvelý drive. Tie remixy piesní by mi nešli z hlavy, našťastie len čítam a nehmkám si ich ... :) Ale nutne potrebujem tie mikiny s Hello Kitty.
Niektoré pasáže mi prišli nelogické a nedotiahnuté (vyhrabávanie sa spomedzi masy ľudí, či prechod za hranice mesta tam a späť akoby nič), prípadne len nahrali postavám, aby sa ubrali presne tým smerom, ako to Digitálny Mesiáš, Boh autor chce. Ale základná premisa je mojou obšúbenou - tu sa zosadený policajt vracia do hry a vyšetrí brutálne vraždy a zabráni totálnemu chaosu - lebo je to jeho mesto.
Vílie excesy a zvodné digitálne čarodejky boli príjemným bonusom, no podzemie s kanálnikmi som si užívala asi najviac. A proklientsky orientované oznámenie o zatvorení miestnej krčmy by sa uživilo aj dnes, rovnako ako strašenie Boženou Němcovou. Miesto, kde tí najbiednejší živoria a tí hore majú všetko.
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin
02.09.2021
10 nejprodávanějších eknih (červenec)
02.09.2021
Knižní novinky (27. týden)
04.07.2021
„Ty vole, týden budu jenom na vodce.“
„Soulož je zábava, a ta se dá provozovat i s cizími lidmi, když si předtím dají sprchu.“
„Zatracený lidi, byla s nimi jenom potíž.“
Kniha Revoluce v seznamech
v Mé knihovně | 272x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
česká fantasyAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2014 | ![]() |
2010 | ![]() |
2017 | ![]() |
2020 | ![]() |
Praha a její mrakodrapy v nichž, kolem nichž a pod nimiž žije deset milionů lidí... Město uzavřené samo do sebe před vnějším světem. Petr Vachten poslední fízl v tomhle zku®veném městě v druhém dílu Undergroundu dostává další úkol. Politika je jako ku®va - musíš vědět, kdy na ni vlézt a kdy z ní za včasu slézt, abys něco nechytl . Druhý underground protkaný těma "nejlepšíma" soundtrackama co musí každý slyšet ( možná tak po 4 vermutech s vínem mixnutými trojitou whiskey). Další případ pro Vachtena, který není opět úplně jednoduchý, protože Vachten stojí proti sériovému vrahovi, který si říká Zodiak. Plíží se jako pšouk na plesu absolventek a nenechá Vachtena vydechnout. Svižná cyberpunková detektivka s prvky thrilleru. O dost svižnější , akčnější, silnější a lepší něž první díl.
Ale tu retrorapovou verzi písní Hanky Zagorový už nedostanu z hlavy... Stoupá, stoupá duhový sál...