Tři kamarádi přehled
Robby, Otto a Gottfried se stali přáteli na život a na smrt během první světové války. Jako demobilizovaní vojáci neměli v poválečném rozvráceném a vyhladovělém Německu život o mnoho lehčí. Kamarádství jim však pomáhá obstát v boji o holé živobytí a dokážou se postarat i o dívku jednoho z nich, když ztratí zaměstnání a těžce onemocní. Kamarádství je to jediné, čemu dobrému je válka a bezvýchodnost po návratu z ní naučila, a právě kamarádství a láska muže k ženě, opravdová láska bez frází a patosu, obyčejná, silná, ohrožená nepřízní osudu je to, pro co stojí za to žít.... celý text
Originální název: Drei Kameraden, 1937
Co říkají o knize uživatelé?
Příběh Tří kamarádů se odehrává v poválečném Německu. Hlavní postavy, tři přátelé, se snaží najít smysl života po hrůzách války. Autor mistrovsky zachycuje sílu přátelství a lásky v těžkých časech. Kniha oslovuje jak mladé, tak starší čtenáře, kteří si v ní najdou odraz svých vlastních životních zkušeností. Každý čtenář si z příběhu odnáší něco jiného, ale silné emoce zůstávají pro všechny společné. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tři kamarádi mohla líbit?
- Milovníci silných příběhů o přátelství
- Čtenáři hledající hluboké životní lekce
- Fanoušci literatury z období mezi válkami
- Ti, kteří ocení emotivní a melancholické vyprávění
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři kamarádi. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 379 komentářůSouvisející novinky - Tři kamarádi (2)
Dávno mrtví, Prokletí a další knižní novinky (50. týden)
07.12.2025
Knižní novinky (2. týden)
10.01.2021
„Jen ten, kdo je hloupý, vítězí v životě; ten druhý vidí příliš mnoho překážek a ztratí jistotu ještě dřív, než vůbec začne.“
„Lidský život je pro lásku moc dlouhý.“
všech 6 citátů najdete u autoraKniha Tři kamarádi v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 51x |
| v Přečtených | 5 533x |
| ve Čtenářské výzvě | 553x |
| v Doporučených | 471x |
| v Mé knihovně | 1 338x |
| v Chystám se číst | 740x |
| v Chci si koupit | 120x |
| v dalších seznamech | 20x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
první světová válka (1914–1918) přátelství, kamarádství láska nemoci německá literatura 30. léta 20. stoletíErich Paul Remark také napsal(a)
| 1967 | Na západní frontě klid |
| 1962 | Tři kamarádi |
| 1969 | Jiskra života |
| 2006 | Čas žít, čas umírat |
| 2005 | Cesta zpátky |

74 %
83 %

Moc pěkně vybarvené poválečné období, jak se žilo a jak těžké to mnohdy bylo. Líbil se mi humor a pevné přátelství.. Nemusím moc auta, takže jejich popis mě moc nebavil. Závěr byl bohužel hodně smutný