Tři jablka spadlá z nebe přehled

Narine Abgarjan

Román arménské spisovatelky líčí podivuhodný a magický život horské vesnice kdesi v Arménii, jejíž obyvatelé, často podivíni odvyklí spojení s okolním světem, věří v kouzla a nadpřirozeno. Největším zázrakem zde však je láska, která doslova vrátí život nejen lidem, ale také jejich zapomenuté pustině. Přestože román popisuje arménskou historii 20. století a dramatické události v životech vesničanů, je také nadčasovým obrazem koloběhu zemědělského života, který se opakuje po staletí, a pohádkou, v níž láska vítězí nad smrtí a neštěstím.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2020 , Prostor
Originální název: С неба упали три яблока (S něba upali tri jabloka), 2015

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Tři jablka spadla z nebe" od Narine Abgaryanové přináší unikátní pohled na život v odlehlé arménské vesnici. Příběh zachycuje osudy obyvatel, kteří se potýkají s těžkostmi, ale zároveň nacházejí naději a kouzlo v každodenním životě. Autorka umně kombinuje prvky magického realismu s hlubokým porozuměním tradicím a přírodě. Čtenáři oceňují její citlivý jazyk a schopnost vyvolat širokou škálu emocí, od smíchu po dojetí. Kniha je doporučována milovníkům poetických a magických příběhů, kteří si chtějí vychutnat krásu prostého života. Více v komentářích.

Komu by se kniha Tři jablka spadlá z nebe mohla líbit?

• Čtenáři hledající magický realismus
  • Milovníci příběhů o tradicích a přírodě
  • Fanoušci poetického vyprávění
  • Ti, kteří ocení silné lidské příběhy
  • Čtenáři toužící po emocionálních zážitcích

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři jablka spadlá z nebe. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

PREBURDA
28.03.2026

Velmi silný, nežný a emočně podivuhodný příběh odlehlé horské vesnice. Životní osudy osob jsou někdy úsměvné, jindy tragické. Přijímají život den ode dne, tak jak jim je osud přichystal. Vzájemně je spojuje vřelosti přátelství a pomoci.
Autorka líči nenásilnou formou , a přece velmi čtivě, každodennost maranských vesničanů do nejmenších podrobností, třeba v detailních popisech jídel.

Tři jablka spadlá z nebe - ( nejen v této knize, ale i pro každého z nás k zamýšlení) - přes všechnu tragiku je výrazem úcty k předkům, zemi, na níž žijí, kulturní tradici, způsobu života, v němž má vše svou chvíli a svůj čas.
A co je nejhlavnější, že láska vždy vítězí nad smrtí.
A že zázraky se dějí. A že na ně nikdy není pozdě...
Pěkná kniha a čtivá.

všech 134 komentářů

Související novinky - Tři jablka spadlá z nebe (2)

Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)

01.05.2022

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020

V zahálce a prázdnotě ztrácí život smysl. Život opravdu ztratí smysl právě v tu chvíli, kdy člověk přestane být pro ostatní užitečný.

Kniha Tři jablka spadlá z nebe v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně207x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi